932 041 041

Actualitat 

Notícies

L'estació de Port Ainé i el Parc Natural de l'Alt Pirineu inauguren el nou mirador astronòmic

Compartir aquest esdeveniment
Tags: Port Ainé, Parc Natural de l'Alt Pirineu, Mirador astronòmic
  • L’acció s’emmarca dins el conveni de col·laboració subscrit entre el Parc Natural de l’Alt Pirineu i Port Ainé

 

  • Les persones visitants de Port Ainé podran gaudir d’una nova experiència d’observació astronòmica

Aquest dissabte 10 de desembre, en el marc del Dia Internacional de les Muntanyes (11 de desembre), s’ha inaugurat el nou mirador astronòmic de Port Ainé. Entre les accions conjuntes impulsades pel Parc Natural de l’Alt Pirineu i l’estació, en destaca aquesta temporada la instal·lació d’un mirador d’observació astronòmic a 400 metres de l’Hotel Port Ainé. Situat en terreny propietat de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Montenartró (Llavorsí), disposa de senyalització amb interpretació del cel nocturn i indicació d’on es troba l’estrella polar, a més d’una plataforma de fusta local de pi negre des d’on realitzar les activitats amb telescopi, construïda in situ amb arbres del mateix entorn que es trobaven malalts o decrèpits, generant un impacte nul en CO2 en transport d’aquesta fusta.

 

El Parc Natural de l’Alt Pirineu i el seu entorn, com l’estació de Port Ainé, presenten unes condicions d’observació astronòmica excel·lents per l’escassa contaminació lumínica i l’elevada altitud, que suposa que tingui un gruix d’atmosfera menor. Hi ajuda la substitució progressiva de l’enllumenat exterior de l’Hotel Port Ainé 2000 per llums LED de color carbassa amb l’objectiu de reduir al mínim la contaminació lumínica de l’entorn.

 

Així mateix, l’any vinent està previst que el Parc Natural de l’Alt Pirineu sigui declarat Punt de Referència per a la Qualitat Lumínica. Aquesta distinció que atorga la Generalitat de Catalunya el certifica com un dels millors llocs del país per gaudir de la llum de les estrelles, la via làctia i els planetes. Un espai on la biodiversitat nocturna pot desenvolupar-se en condicions naturals sense alterar el seu cicle biològic per la contaminació lumínica, sobretot voliaines nocturnes, el mussol pirinenc i més d’una vintena d’espècies de muricecs, i també un indret saludable on poder conciliar fàcilment el son.

 

Nova experiència Starlight

Aquesta temporada d’hivern, les persones visitants de l’estació de Port Ainé podran gaudir d’una activitat d’observació astronòmica i acostar-se al coneixement i a la interpretació del firmament. De la mà de guies amb titulació Starlight, aprendran a identificar les constel·lacions i les estrelles alhora que descobriran la mitologia que les envolta.

En el marc del conveni de col·laboració amb el Parc Natural de l’Alt Pirineu, al llarg del recorregut de la sortida familiar de raquetes de neu de Port Ainé, les persones visitants descobriran nous plafons interpretatius per conèixer la flora i fauna que habita els boscos de l’estació i del parc així com noves menjadores i casetes niu per afavorir la biodiversitat de l’entorn.

 

Dia Internacional de les Muntanyes

Avui diumenge, 11 de desembre, el Parc Natural de l’Alt Pirineu realitzarà dues activitats amb motiu del Dia Internacional de les Muntanyes, que enguany porta per lema “Les dones mouen muntanyes”. D’una banda, es realitzarà una parada de tast i venda de productes locals del Parc Natural de l’Alt Pirineu amb la participació de dues productores de l’Associació de Productors i Elaboradors Agroalimentaris del parc; i d’altra banda, els infants podran participar en un taller educatiu gratuït de construcció de menjadores per als ocells.

L'estació de Port Ainé i el Parc Natural de l'Alt Pirineu inauguren el nou mirador astronòmic
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.