932 041 041

Actualitat 

Notícies

Mesures contra la Covid-19 aplicades a Vallter 2000

Informació actualitzada el 18 de desembre
Compartir aquest esdeveniment
Tags: Vallter 2000, Covid-19, mesures Covid-19, mesures Covid-19 Vallter 2000

L’estació de Vallter 2000 ha aplicat un conjunt de mesures i actuacions per fer front a la crisi sanitària derivada de la Covid-19 i reduir el risc de contagi.

 

 

D’entre les quals destaquen les restriccions a l’aforament, el control d’accessos i el redisseny i la senyalització de les cues d’espera als diferents punts de l’estació.

 

Restriccions a l’aforament

 

S'apliquen restriccions a l'aforament a les estacions per evitar el risc de contagi i minimitzar les aglomeracions i cues. Per això, serà obligatori comprar el forfet a través de la botiga online abans de la visita a l'estació, doncs a partir de l'aplicatiu es gestionaran els contingents de places diàries disponibles. Temporalment, el catàleg de productes disponible estarà restringit i no seran d'aplicació les promocions ni descomptes. Només podran accedir a l’estació les persones que han fet una compra online per a aquell dia, i comptin amb el comprovant de compra, i les persones que disposin de forfet de temporada.

 

Les persones usuàries que puguin ser beneficiàries de tarifes reduïdes aplicables a famílies nombroses i persones amb diversitat funcional, podran anar directament als punts de venda físics de les estacions de muntanya d’FGC a fer la compra dels seus bitllets o forfets.

 

 

Control d'accessos

 
Amb l'objectiu de poder gestionar l'afluència de visitants, Vallter 2000 de mutu acord amb l'Ajuntament de Setcases han establert una regulació de l'accés per carretera a les diferents zones d'aparcament de l'estació i als nuclis de serveis de Vallter 2000.  
 
 
Al pàrquing 5 hi ha un primer control d’accés que només permet la pujada a aquells usuaris que disposin o de forfet vàlid pel dia o de forfet de temporada.  
 
 
L’estació ha habilitat 2 espais d'aparcament gratuïts (plataformes 5 i 6 a la zona de Pastuira 1950) especialment destinades per a totes aquelles persones que vulguin realitzar les activitats de raquetes de neu o esquí de muntanya i s'ha acondicionat especialment per aquests usos la Pista del Xalet, que permet accedir a aquests usuaris a la zona del Refugi d’Ull de Ter (al que també s'hi pot accedir pel camí vell), al Coll de la Marrana, al Pic de Bastiments o al Gra de Fajol. Els esquiadors de muntanya que vulguin accedir a La Portella de Mantet o al Pic de la Dona ho podran fer pel Camí Vell.
 

 

Redisseny i senyalització de les cues d’espera

 

- Remuntadors mecànics. S’han col·locat cintes amb el nom de cada remuntador, hi ha cartells sobre mesures de prevenció Covid-19 i al costat de cada caseta de remuntadors hi ha gel hidroalcohòlic. Per megafonia s’informa de la obligatorietat de mantenir la distància, fer ús de la mascareta i mantenir el silenci al telecadira.

 

- Punts d’informació i venda. A les guixetes s’han col·locat cintes Tensabarriers, s’ha marcat a terra la posició on s’ha de situar el client i també la posició de les cintes. Davant del punt d’informació i de les escoles d’esquí hi ha adhesius a terra amb el missatge “Esperi el seu torn”.

 

- Centre de lloguer de material. S’han posat tensabarriers a l’entrada i s’ha marcat a terra la posició del client amb distància de seguretat d’1,5 m. Dins el lloguer hi ha un únic circuit d’entrada amb un semàfor que senyalitza en verd o vermell si pots accedir-hi o no. A més, s’ha habilitat un punt exterior per col·locar-se les botes substituint 4 places d’aparcament i s’hi ha fet un tancat amb Tensabarriers.

 

- Punts de restauració. Hi ha tensabarriers i cartells d’entrada i sortida amb fletxes al terra per senyalitzar la posició del client i la direcció. Al restaurant, s’ha instal·lat un mecanisme d’intel·ligència artificial que mesura el percentatge d’aforament i s’encén una llum vermella quan s’arriba al 50%. Cada taula compta amb cartellera sobre mesures específiques pel que fa a restauració: temps màxim d’estada de 45 minuts, consumició obligatòria i ús de mascareta i gel hidroalcohòlic. També hi ha senyalitzacions que indiquen que està prohibit seure per mantenir la distància entre taules. Les taules estan numerades i és un/a treballador/a del restaurant qui indica als clients on han de seure. Quan marxen deixen el número i seguidament es neteja la taula per assegurar, en tot moment, que les taules estan desinfectades. 

 

A partir del dilluns 21/12, i atenent a les noves mesures d'aplicació als punts de restauració, es comunicarà l'actualització sobre els serveis de restauració operatius a les estacions.
 
 

 

Podeu consultar les mesures transversals aplicades a les estacions d’FGC en aquest enllaç.

Mesures contra la Covid-19 aplicades a Vallter 2000
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.