L’estació de Vallter 2000 ha aplicat un conjunt de mesures i actuacions per fer front a la crisi sanitària derivada de la Covid-19 i reduir el risc de contagi.
D’entre les quals destaquen les restriccions a l’aforament, el control d’accessos i el redisseny i la senyalització de les cues d’espera als diferents punts de l’estació.
Restriccions a l’aforament
S'apliquen restriccions a l'aforament a les estacions per evitar el risc de contagi i minimitzar les aglomeracions i cues. Per això, serà obligatori comprar el forfet a través de la botiga online abans de la visita a l'estació, doncs a partir de l'aplicatiu es gestionaran els contingents de places diàries disponibles. Temporalment, el catàleg de productes disponible estarà restringit i no seran d'aplicació les promocions ni descomptes. Només podran accedir a l’estació les persones que han fet una compra online per a aquell dia, i comptin amb el comprovant de compra, i les persones que disposin de forfet de temporada.
Les persones usuàries que puguin ser beneficiàries de tarifes reduïdes aplicables a famílies nombroses i persones amb diversitat funcional, podran anar directament als punts de venda físics de les estacions de muntanya d’FGC a fer la compra dels seus bitllets o forfets.
Control d'accessos
Redisseny i senyalització de les cues d’espera
- Remuntadors mecànics. S’han col·locat cintes amb el nom de cada remuntador, hi ha cartells sobre mesures de prevenció Covid-19 i al costat de cada caseta de remuntadors hi ha gel hidroalcohòlic. Per megafonia s’informa de la obligatorietat de mantenir la distància, fer ús de la mascareta i mantenir el silenci al telecadira.
- Punts d’informació i venda. A les guixetes s’han col·locat cintes Tensabarriers, s’ha marcat a terra la posició on s’ha de situar el client i també la posició de les cintes. Davant del punt d’informació i de les escoles d’esquí hi ha adhesius a terra amb el missatge “Esperi el seu torn”.
- Centre de lloguer de material. S’han posat tensabarriers a l’entrada i s’ha marcat a terra la posició del client amb distància de seguretat d’1,5 m. Dins el lloguer hi ha un únic circuit d’entrada amb un semàfor que senyalitza en verd o vermell si pots accedir-hi o no. A més, s’ha habilitat un punt exterior per col·locar-se les botes substituint 4 places d’aparcament i s’hi ha fet un tancat amb Tensabarriers.
- Punts de restauració. Hi ha tensabarriers i cartells d’entrada i sortida amb fletxes al terra per senyalitzar la posició del client i la direcció. Al restaurant, s’ha instal·lat un mecanisme d’intel·ligència artificial que mesura el percentatge d’aforament i s’encén una llum vermella quan s’arriba al 50%. Cada taula compta amb cartellera sobre mesures específiques pel que fa a restauració: temps màxim d’estada de 45 minuts, consumició obligatòria i ús de mascareta i gel hidroalcohòlic. També hi ha senyalitzacions que indiquen que està prohibit seure per mantenir la distància entre taules. Les taules estan numerades i és un/a treballador/a del restaurant qui indica als clients on han de seure. Quan marxen deixen el número i seguidament es neteja la taula per assegurar, en tot moment, que les taules estan desinfectades.
Podeu consultar les mesures transversals aplicades a les estacions d’FGC en aquest enllaç.