932 041 041

Actualitat 

Notícies

Les Copes del Món de para-snowboard i d’esquí alpí adaptat IPC arriben a La Molina al març

del 4 al 8 de març
Compartir aquest esdeveniment

La Molina demostra un any més la seva aposta per donar un espai a aquelles persones que tenen dificultats de mobilitat i discapacitat visual, perquè puguin practicar esport i gaudir de la neu.

La Copa del Món de para-snowboard tindrà lloc del 4 al 8 de març i la Copa el Món d’esquí alpí adaptat, de l’11 al 16 de març.

Des de fa molts anys, La Molina ha estat un clar exemple d’estació accessible, un espai dissenyat perquè persones amb discapacitat física o visual puguin tastar la neu de ben a prop i practicar tota mena d’esports a l’aire lliure.

 

Mostra de la seva implicació és la gran quantitat de proves del Comitè Paralímpic Internacional (IPC, en les seves sigles en anglès) que ha acollit al llarg de la seva història: l’any 2013 va acollir els Mundials IPC d'esquí alpí i el 2015 va ser l’escenari dels Mundials IPC de snowboard i de la Copa del Món IPC d’esquí alpí. Finalment, el 2017 va ser la seu de la Copa del Món IPC para-snowboard. En aquest sentit, doncs, es podria dir que La Molina i la competició són dos elements inseparables que van de la mà temporada rere temporada.

 

Enguany, La Molina serà testimoni de dues importants cites, en què es reuniran els millors esportistes d’arreu del món: del 4 al 8 de març se celebrarà la Copa del Món IPC para-snowboard i de l’11 al 16 de març, la Copa del Món IPC d’esquí alpí adaptat

 

Copa del Món IPC para-snowboard

La cita, que tindrà lloc del 4 al 8 de març. La prova comptarà amb dues modalitats: l’snowboard cross (SBX), que se celebrarà a la pista Alabau i el banked eslàlom (BSL), que es disputarà a la pista Torrent Negre.

 

L’snowboard cross és una modalitat que té lloc en un circuit dissenyat amb salts, dubbies i mòduls i amb corbes estretes i entrellaçades que posen a prova el corredor en diversos trams de la pista. Per aquest motiu, els snowboarders han de dominar-la per superar tots els obstacles que es van presentant al llarg del recorregut. Amb tot, han de saber com són els salts, però també han de treballar molt bé cadascuna de les baixades d'una forma tàctica.

 

La mecànica de la prova és la següent: primer es realitza una classificació inicial. A continuació, els corredors més ràpids han de competir en un format head-to-head per aconseguir arribar al podi i emportar-se les medalles.

 

El banked eslàlom, que l'any 2015 es va estrenar a La Molina, és una modalitat que va néixer als Estats Units. Consisteix en baixar en eslàlom a través d'una pista en forma d' "U" al llarg d'un traçat d'entre 500 i 900 metres de terreny irregular ple de dubbies naturalment presents a la pista.

 

 

Copa del Món IPC d’esquí alpí adaptat

La modalitat d’esquí alpí agafarà el relleu de l’snowboard de l’11 al 16 de març. La Copa del Món reunirà els millors corredors de tot el món, que competiran en les modalitats d’eslàlom (SL), gegant (GS) i súper gegant (SG).

 

La competició es disputarà a l’Estadi Roc Blanc de La Molina. Ubicat a la vessant nord, té una longitud de 905 metres i un desnivell de 306 metres, i la qualificació per dificultat és de pista vermella. La temporada 2005-2006 va rebre l’homologació per part de la FIS.

 

 

La Molina, accessible per a tothom

La Molina és una estació situada al Pirineu Català amb més de 75 anys d'història. Va començar a funcionar l’any 1943 amb el primer teleesquí comercial del país i pocs anys més tard va ser també pionera amb la instal·lació de telecadires. Des de llavors, La Molina s'ha convertit en una de les estacions d'esquí més destacades d'Espanya i un referent en el món de la neu. Avui La Molina ofereix tots els serveis d'una gran estació en l'entorn natural de les comarques de la Cerdanya, el Ripollès i el Berguedà.

 

L'estació d'esquí de La Molina destaca per ser un dels centres hivernals més avançats en recursos per a persones i esportistes amb discapacitat. És una de les tres estacions d'esquí de Catalunya reconeguda per l'Agència Catalana de Turisme (ACT) com a impulsora de l'esport i el turisme per a les persones amb discapacitat.

 

Gràcies a FGC juntament amb la Fundació Johan Cruyff i l'entitat Play and Train, La Molina pot acollir persones que necessiten material especial per esquiar o practicar l’snowboard. L'estació compta amb infraestructures adaptades, com les entrades als telecadires, també posa a disposició material de lloguer específic per a diferents tipus de discapacitat i a més aquestes persones també poden comptar amb locals de serveis de restaurant, lavabos i aparcament adaptats per a les cadires de rodes.

 

 

L’origen de les competicions del Comitè Paralímpic Internacional (IPC)

La Copa del Món IPC, prova que se celebra cada dos anys, és la competició internacional per a persones amb discapacitat més important, al costat dels Jocs Paralímpics i els Campionats del Món IPC. 

 

El Comitè Paralímpic Internacional (IPC) organitza els Jocs Paralímpics d'estiu i d’hivern i actua com a Federació Internacional i, com a tal, organitza totes les competicions internacionals de l'esport. La història de l'esport per a persones amb discapacitat neix amb la Segona Guerra Mundial. Es va començar a promoure la pràctica de l'activitat física amb els ferits de guerra. El 1947 es van iniciar competicions anuals en diferents llocs del món per a persones amb discapacitat.

 

Per a més informació: www.lamolina.cat

Les Copes del Món de para-snowboard i d’esquí alpí adaptat IPC arriben a La Molina al març
Altres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.