932 041 041

Actualitat 

Notícies

L’ús del Cremallera de Montserrat genera un estalvi anual de 180,55 tones de CO2

Compartir aquest esdeveniment
Tags: Cremallera de Montserrat

En els últims 9 anys, de mitjana, el ferrocarril que uneix Monistrol amb el Monestir ha evitat que 97000 vehicles/any circulin pel Parc Natural de Montserrat

Segons dades de l'any 2018 facilitats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya sobre el consum d'energia elèctrica del cremallera de Montserrat, i convertits en emissions, segons els factors de conversió de CO² proporcionats per l'Oficina catalana del canvi climàtic en l'emissió de GEH (gasos d'efecte d'hivernacle) resulta una diferència en l'emissió de gasos contaminants entre l'ús del cotxe i l'ús del Cremallera per a desplaçar-se fins a Montserrat va ser de 180,5 tones de CO2 cada any.

 

Aquell mateix any, el nombre de vehicles que es va evitar que arribés fins al Monastir, gràcies al cremallera, va anar de 106.802. Un balanç positiu si es compara amb la mitjana dels últims 9 anys, i que registra un ascens de gairebé 10.000 vehicles/any.

 

Segons els càlculs de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de l'any 2018, evitar agafar el vehicle motoritzat per a acostar-se al Monestir va generar un estalvi total d'emissions directes de CO² de 436,84 tones. Mentre que, durant el mateix període de temps, del cremallera es va derivar una generació d'emissions indirectes provinent del consum elèctric, de 256,318 tones anuals. La diferència, però, afavoreix l'ús del tren amb un estalvi final de 180.5 tones al llarg de l'any 2018.

 

En total, el nombre d'usuaris que va arribar a Montserrat mitjançant l'ús del cremallera va ser de 672.719 visitants. Una tendència positiva que col·loca al ferrocarril com a mitjà de transport de referència, ja que en 2011 el nombre de visitants que arribava al Monestir mitjançant el cremallera era de 582.866, gairebé 100.000 persones menys. Aquest fet, juntament amb la reducció d'emissions de CO², ratifica el cremallera de Montserrat com un transport sostenible i beneficiós per a la salut de la Muntanya de Montserrat.

L’ús del Cremallera de Montserrat genera un estalvi anual de 180,55 tones de CO2
Altres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.