932 041 041

Actualitat 

Notícies

FGC se suma a les accions contra la violència masclista amb una campanya de Tolerància 0

Compartir aquest esdeveniment

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha llençat la campanya amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones que se centra en la visibilització, la sensibilització i la lluita contra les violències sexuals.

Un any més, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha llançat avui una campanya de Tolerància 0 amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que se celebra el 25 de novembre i que se centra en la visibilització, la sensibilització i la lluita contra les violències sexuals.

 

Aquesta campanya evidencia la voluntat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de desenvolupar accions que permetin que la ciutadania se senti al màxim d’inclosa i atesa possible en els espais d’actuació d’FGC. En aquest sentit, l’empresa va encetar fa un any un procés intern de revisió i reflexió profunda sobre la mobilitat amb perspectiva de gènere, un procés que permet a la companyia millorar les seves polítiques de mobilitat i aconseguir un model més inclusiu que tingui en compte la perspectiva de la dona i altres col·lectius. 

 

Aquesta campanya pretén aconseguir que els espais públics esdevinguin espais de tolerància zero envers aquestes pràctiques, i llança missatges dirigits a les dones en clau d’apoderament i als homes en clau d’interpel·lació directa. Entre les accions que es duran a terme destaquen la il·luminació de les voltes de l’estació de Plaça Catalunya (el mateix dia 25), la publicació de missatges a les diferents xarxes socials per donar-hi visibilitat al llarg de la setmana, l’emissió de vídeos a les pantalles dels trens o la incorporació de bàners als webs d’FGC.

 


 

L’app d’FGC, una eina per alertar de situacions de violència masclista

 

Una acció que evidencia aquesta voluntat de l’empresa és el mecanisme que presenta l’aplicació per a mòbils d’FGC per alertar a través d’aquesta app de possibles actituds de violència masclista que es puguin dur a terme als trens i a les estacions d’FGC. Amb aquesta funcionalitat, les persones usuàries que pateixen o presencien aquest tipus d’actituds poden alertar directament el Centre de Comandament Integrat d’FGC, indicant el número de tren o l’estació on es troben, per tal que es gestioni la incidència de manera immediata, s’asseguri una ràpida atenció a la víctima dels fets i es garanteixi l’activació dels recursos de seguretat que disposa FGC i/o policials en cas que existeixi un risc per a les persones.   

 


 

FGC, un servei i una gestió inclusius i no discriminatoris

 

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya manifesta la seva voluntat de ser una empresa responsable socialment i compromesa amb totes aquelles persones i col·lectius que tenen interessos en FGC. En aquest marc, els valors de l’ètica i la transparència s’estenen a tots els àmbits i persones que conformen el dia a dia de la companyia. La companyia està especialment compromesa amb les polítiques d’igualtat de gènere, i en aquest sentit, FGC va aprovar l’any passat el segon Pla d’Igualtat de dones i homes a FGC que inclou un conjunt de mesures que han de servir per assolir la igualtat de tracte i d'oportunitats a l'organització, eliminant qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe. El Pla s'estructura en nou objectius estratègics, dels quals es desprenen 18 objectius operatius i 68 accions o projectes a posar en marxa. 

 

De la mateixa manera, Ferrocarrils està adherida a diferents iniciatives alineades amb la sostenibilitat i la responsabilitat social. Des del 2017 FGC forma part de l’estratègia europea Women in Transport i es va sumar a la Declaració per a la igualtat d’oportunitats d’homes i dones en el sector del transport, impulsada pel Comitè econòmic i social europeu. En aquest sentit, la companyia va difondre, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, el vídeo titulat “Dones, pugeu al tren?” que reconeix i posa en valor el paper de les dones a l’empresa en uns oficis que tradicionalment fan els homes (veure vídeo). Amb aquesta difusió també es vol projectar l’empresa i el sector del transport ferroviari en general com un sector d’oportunitat per a les dones procurant neutralitzar la imatge de ser un àmbit de treball masculí. Aquest vídeo ha estat reconegut com una bona pràctica per la xarxa estatal del Pacte Mundial de Nacions Unides, coincidint amb la celebració del tercer aniversari dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que l’ha incorporat a la seva web de difusió.

 

D’altra banda, Ferrocarrils ha signat convenis de col·laboració i acords amb diferents institucions i organismes per tal de fomentar les polítiques d’igualtat i paritat, col·laborar amb l’atenció a les dones víctimes de violència masclista i impulsar la prevenció de la discriminació LGTBI. Així, FGC col·labora amb l’Institut Català de les Dones en una campanya per difondre el telèfon 900 90 01 20 d’atenció a les dones en situació de violència masclista a les estacions i trens d’FGC. 

 


 

 

FGC, amb el Manifest de l’Institut Català de les Dones

 

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya s’adhereix al Manifest 25N, de l’Institut Català de les Dones, consensuat per la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis per a commemorar i visibilitzar aquesta data senyalada i tot el que representa. El document fa una crida a seguir treballant conjuntament i coordinada amb la implicació de totes les administracions i agents socials per a l’erradicació de totes les violències masclistes i la reparació de les supervivents; valora la lluita constant i incansable dels moviments feministes, i reconeix la força, el coratge i la valentia de les dones que es troben en una situació de violència masclista, les que l’han superada o les que han estat assassinades.

FGC se suma a les accions contra la violència masclista amb una campanya de Tolerància 0
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.