932 041 041

Actualitat 

Notícies

FGC recupera el servei del telecabina Coma del Clot de Vall de Núria

Compartir aquest esdeveniment
Tags: Vall de Núria, Coma del Clot, Telecabina, telefèric

Transformat ara en un telefèric i amb el doble de capacitat, l’equipament tornarà a funcionar a partir d’aquest dissabte 22 de febrer.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat les obres de renovació del telecabina Coma del Clot de Vall de Núria, que tornarà a estar en servei a partir d’aquest dissabte, 22 de febrer, transformat en un telefèric. L’equipament, tancat des del juny passat, ofereix ara cabines més àmplies i doblarà la capacitat de transport que tenia. El telefèric passarà de portar 220 persones/hora a poder dur-ne 415 cada 60 minuts.

 

En paral·lel, FGC està en procés de licitació d’un ascensor que ha de connectar l’andana de l’estació del Cremallera amb la zona d’embarcament del telefèric. Quan l’elevador estigui instal·lat, el telefèric estarà adaptat al 100% per a persones amb mobilitat reduïda. Per a la seva renovació s’ha aprofitat part del material de l’Aeri d’Esparreguera, fora de servei des de l'any 2012. Aquesta operació de reciclatge ha permès recuperar la instal·lació de l’estació de muntanya ripollesa, que després de 31 anys en funcionament ja havia arribat al final de la seva vida útil.

 

Les noves cabines

 

El nou telefèric disposa de quatre cabines, dues en cada estació, amb capacitat per a dotze persones cadascuna. L’accés serà més còmode perquè les noves cabines no tenen elements que en dificulten l’entrada i les portes són més amples. A més, estaran aturades a les estacions, millorant així el transport de mercaderies des de l’estació de Vall de Núria fins a l’Alberg de Joventut situat al Pic de l’Àliga.

 

L’Agencia Catalana de Joventut ha col·laborat en l’augment de capacitat, gràcies a l’adquisició de les noves cabines. D’aquesta manera, a més de millorar el servei s’han pogut mantenir els llocs de treball de l’alberg i assegurar-ne el seu futur.

FGC recupera el servei del telecabina Coma del Clot de Vall de Núria
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.