932 041 041

Actualitat 

Notícies

FGC licita les obres de construcció d’un ascensor per accedir al Telefèric Coma del Clot de Vall de Núria

Compartir aquest esdeveniment
Tags: Vall de Núria, ascensor, Telefèric Coma del Clot, telefèric, licitació

L’elevador tindrà una capacitat per a 13 persones i tindrà un accés prou ample com per permetre l’entrada de mercaderies per abastir l’alberg

 

Amb aquesta actuació, l’accés a l’estació ripollesa estarà adaptat 100% a persones amb mobilitat reduïda

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) instal·larà un ascensor per accedir al Telefèric Coma del Clot de Vall de Núria. S’ubicarà just a l’entrada de l’estació motriu del telefèric, al peu del Santuari, a 2.000 l’alçada, on s’hi arriba mitjançant el tren cremallera des de Ribes o Queralbs. D’aquesta manera, l’accés a l’estació ripollesa estarà 100% adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, igual que totes les estacions d’FGC.

 

L’indret on es realitzaran les obres, que actualment estan en licitació, és l’actual edifici de l’estació inferior, un espai rectangular que consta de tres plantes: la planta baixa està situada gairebé a nivell de l’andana del tren cremallera, la planta primera dona accés a dependències d’emmagatzematge intern i la segona planta és des d’on s’accedeix ja al telefèric. El nou elevador connectarà les tres plantes i, un cop instal·lat, es revestirà amb paret de pedra de manera que s’ajusti a la tipologia existent a la Vall.

 

L’ascensor tindrà una cabina de 1,40x1,70 metres, capacitat per a 13 persones, 1.000 kg de càrrega, un recorregut de 7 metres i disposarà d’una porta de 90 cm que permetrà també el pas de les mercaderies necessàries per abastir l’Alberg de Joventut situat al Pic de l’Àliga.

 

El Telefèric Coma del Clot de Vall de Núria està en circulació des del febrer passat després d’un complet procés de renovació, un cop l’antic telecabina havia arribat ja al final de la seva vida útil.

FGC licita les obres de construcció d’un ascensor per accedir al Telefèric Coma del Clot de Vall de Núria
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.