932 041 041

Actualitat 

Notícies

Ferrocarrils i l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya signen un acord de col·laboració per a l'ús d'equipaments esportius a l'estació de La Molina

Compartir aquest esdeveniment
Tags: Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, esports de muntanya a La Molina, estació de muntanya La Molina, instal·lacions esportives de La Molina

FGC posa a disposició de l’INEFC les instal·lacions de La Molina per a l’alumnat del grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport en les activitats relacionades amb els espais de muntanya

 

El grau s’imparteix al nou centre d’INEFC Pirineus, que està adscrit a la Universitat de Lleida


Amb aquest acord, FGC reafirma el seu compromís amb la formació en la pràctica esportiva en l’àmbit dels esports d’hivern

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), han signat dilluns 7 de març un acord de col·laboració pel qual l’estació de muntanya de La Molina, gestionada per Ferrocarrils, posa al servei de l’INEFC les seves instal·lacions esportives per activitats de formació i pràctiques del grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, en esports i activitats relacionades amb els espais de muntanya.

 

L’acord, que ha estat signat per la presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà, i el director de l’INEFC, Eduard Inglés, estableix les bases perquè l’alumnat d’aquest grau pugui posar en pràctica a l’estació de La Molina els coneixements teòrics adquirits a l’aula.

 

Paral·lelament, l’alumnat del centre educatiu matriculat a les assignatures de l’àmbit dels esports de neu en qualsevol dels tres centres que disposa l’INEFC tindrà accés a l’estació de muntanya amb una tarifa especial bonificada per facilitar el seu accés i pràctica esportiva.

 

Segons el conveni, La Molina també podrà oferir la utilització dels estadis de competició i tallers de formació en l’àmbit de la gestió i explotació de l’estació de muntanya, tant per als estudiants com per al professorat de l’INEFC.

 

La presidenta de Ferrocarrils ha constatat que “avui és un dia important per a l’àrea de Turisme de Ferrocarrils. Aquest conveni posa les instal·lacions de La Molina a disposició dels estudiants d’esports de neu perquè puguin aprendre l’activitat que s’hi desenvolupa i descobrir el seu entorn natural. A Ferrocarrils valorem molt que aquesta sensibilització i aprenentatge es puguin fer en col·laboració amb l’INEFC”. A més, Subirà també ha destacat que “en aquesta setmana del Dia de la Dona, cal destacar la important presència de dones matriculades a aquest grau, gairebé el 50%”. A Ferrocarrils ens autodenominem empresa activista en l’àmbit feminista i de la sostenibilitat, dos elements que encaixen molt bé amb aquests estudis. Esperem que cada vegada hi hagi més dones que s’animin a fer aquests graus”.

 

Per la seva banda, Eduard Inglés ha expressat el seu agraïment, i ha manifestat que la signatura del conveni “és un pas més per seguir teixint aquesta xarxa d’equipaments i col·laboracions, avui amb les estacions de neu, un element essencial per a la formació en activitats en el medi natural amb la qual s’especialitza l’INEFC Pirineus”.

 

Compromís amb els esports de muntanya

Amb aquest acord, FGC posa de manifest el seu compromís vers la cultura i el foment de la pràctica esportiva i en la col·laboració amb la gestió i divulgació de les activitats que promocionen hàbits de vida saludables. Alhora, FGC recolza la promoció dels estudis de ciències de l’activitat física i l’esport i concretament en l'àmbit dels esports de muntanya.

 

Per altra banda, Ferrocarrils conjuntament amb l’INEFC treballen en la propera signatura d’un conveni de col·laboració per impulsar projectes d'investigació, recerca i innovació amb l’objectiu de garantir una formació de qualitat en l’àmbit dels esports de muntanya que permeti contribuir al desenvolupament sostenible del territori i difondre la cultura dels esports de muntanya i les activitats esportives de turisme actiu en el medi natural, així com la seva pràctica segura i sostenible.

 

Aquestes actuacions es durien a terme des del nou centre INEFC Pirineus ubicat a la Seu d’Urgell i comptant amb l’experiència i trajectòria d’INEFC com a entitat referent en la matèria.

 

En aquest sentit, Ferrocarrils aconsegueix per mitjà d’aquestes actuacions augmentar l’ús dels seus equipaments esportius a les estacions de muntanya en períodes de baixa afluència i impulsar activitats que es desenvolupen a l’entorn de les estacions fora de la temporada d’hivern.

Ferrocarrils i l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya signen un acord de col·laboració per a l'ús d'equipaments esportius a l'estació de La Molina
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.