932 041 041

Actualitat 

Notícies

Vall de Núria dóna el tret de sortida a l'exposició "Tots podem ajudar el gall fer"

Compartir aquest esdeveniment
Tags: Gall fer, Vall de Núria, exposició, cultura, territori, sostenibilitat

Arrenca a Vall de Núria la gira d'una exposició itinerant sobre el gall fer. Aquesta exposició té com a objectiu de sensibilitzar i conscienciar a les persones que realitzen activitats a la muntanya sobre la delicada situació d'aquest emblemàtic ocell als Pirineus.

L'increment d'activitat humana a la muntanya ha generat una regressió de la presència del gall fer al Pirineu i Prepirineu. L’exposició “Tots podem ajudar el gall fer” neix amb l'objectiu de donar a conèixer aquesta espècie, conscienciar sobre la seva situació i alhora fer divulgació de bones pràctiques amb l'objectiu de col·laborar en la seva conservació.

 

Continguts:

 L'exposició està dividida en 8 seccions on s'exposen diferents aspectes de la biologia del gall fer, passant per les problemàtiques i acabant amb la seva conservació. En aquests panells s'exposa el seu cicle de vida anual, el seu hàbitat, quina és la seva distribució per Catalunya, i també quins són els efectes de l'activitat humana. També s'hi il·lustren diverses propostes que tenen com a objectiu la seva conservació.

  

Disseny:

A escala estètica l'exposició està formada per 8 panells retroil·luminats d'entre 2 i 3 metres d'amplada i 2 metres d'alçada. Aquests panells conformen un cub que es pot visitar tant per la banda de fora com pel seu interior. El disseny i conceptualització de l'exposició és de la Neus Casanova (@degoma_design), i les il·lustracions són d'en Martí Franch (@martidevic). També formen part de l'exposició un vídeo d'animació, i una vitrina amb alguns dels rastres que podem trobar del gall fer al bosc (plomes, femtes, i fins i tot un niu amb restes dels ous).

 

Calendari:

 Hivern-primavera 2021


•Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser - Vall de Núria (Queralbs): Des del desembre de 2020 al 28 de febrer 2021.
•Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser - Estació d'esquí de Vallter 2000 (Setcases): Des de l'1 de març al 31 de maig de 2021.

Estiu-tardor 2021
•Parc Natural del Cadí Moixeró - Centre d'informació de Talló (Bellver de Cerdanya): Des de l'1 de juny de 2021 al 31 de agost de 2021.
•Parc Natural del Cadí Moixeró - Centre d'informació de Bagà: Des de l'1 de setembre de 2021 al 30 de novembre de 2021.

Hivern 2021-22
•Parc Natural de l'Alt Pirineu: dates i lloc a determinar, hivern de 2021-2022.

 

*Algunes dates i localitats encara estan pendents de confirmar

Vall de Núria dóna el tret de sortida a l'exposició
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.