932 041 041

Actualitat 

Notícies

Éxit en la recollida selectiva de residus a les estacions de muntanya d'Espot i Port Ainé

Compartir aquest esdeveniment
Tags: Espot, Port Ainé, gestió de residus, sostenibilitat, Parc Natural de l’Alt Pirineu

La passada temporada 2017/2018 es va començar a fer la recollida de la fracció orgànica a les estacions de muntanya d’FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya) d’Espot i Port Ainé. El Consell Comarcal i Skipallars van preparar un Pla de Millora amb l’objectiu i finalitat de poder gestionar la fracció orgànica, clau en la gestió i tractament dels residus municipals. Fins llavors a les estacions d’esquí de la comarca només es feia la separació del paper, envasos i vidre, mentre la fracció orgànica era un tema pendent degut a la dificultat en la seva recollida i transport fins a la planta de compostatge de Sort. 

Després dels primers canvis realitzats a les cuines i zones de bar de les estacions, durant aquest segon any, s’han fet altres millores i s’han consolidat els canvis realitzats la temporada anterior. Skipallars, aquest segon any, ha apostat per retirar els materials de plàstic d’un sol ús, substituint-los per gots i coberts compostables. Un altre fet a destacar és la substitució de les papereres convencionals per papereres de recollida selectiva a les zones de terrasses, parc lúdic i als remuntador. També al començament d’aquesta temporada es van instal·lar unes premses de cartró a Port Ainé i a Espot, el que ha fet que es disminuïssin molt considerablement els viatges per la recollida d’aquesta fracció, fent així més eficient el transport. 

 

Gràcies a tots aquests canvis, a l’estació de Port Ainé, s’ha aconseguit un augment important en la recollida d’envasos, passant de 3.010 kg la temporada 2017/2018 a 5.420 kg aquesta temporada. També ha incrementat visiblement la recollida d’orgànica, passant de 10.410 kg a 16.250 kg aquest segon any. La fracció d’orgànica recollida només a Port Ainé representa un 2,5% de tota la recollida a la comarca. El treball a l’estació d’Espot ha estat molt similar i també s’han aconseguit resultats d’èxit significatius.

 

També enguany, i conjuntament amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el cos d’agents rurals de la comarca aquestes estacions d’esquí han col·laborat en el Clean Up Europe, una jornada a nivell europeu de neteja dels entorns naturals. Aquesta jornada es va centrar en la recollida de deixalles dels entorns de les pistes d’esquí.

 

Port Ainé durant aquest estiu mantindrà obertes les seves instal·lacions i continuarà amb la tasca d’èxit de separació dels residus municipals.

Éxit en la recollida selectiva de residus a les estacions de muntanya d'Espot i Port Ainé
Altres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.