932 041 041

Actualitat 

Notícies

Les estacions de muntanya d'FGC Turisme reben més de 47.000 visitants durant el pont de desembre

Compartir aquest esdeveniment
Tags: FGC Turisme, Temporada hivern, Pont de desembre
  • El conjunt de les sis estacions gestionades per FGC superen lleugerament, en 500 persones visitants, les xifres aconseguides el pont de desembre del 2021, arribant el 2022 fins a 47.019.

 

  • Les estacions augmentaran progressivament el seu domini esquiable obert a mida que les condicions meteorològiques ho permetin per assegurar unes vacances de Nadal amb molts serveis oberts.

Les estacions de muntanya gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han rebut durant aquest pont de desembre un total de 47.019 persones visitants. Les nevades de finals de novembre i les d’inici del pont el dia 5 de desembre han afavorit l’afluència durant aquesta setmana, on s’han superat les xifres del mateix període de desembre del 2021, quan les sis estacions van reunir un total de 46.550 persones visitants. Cal recordar que ha estat un pont molt llarg i les xifres enguany s’han comptabilitzat des del dissabte 3 fins el diumenge 11 de desembre.

 

A destacar que aquest manteniment de les xifres envers el 2021 confirma la recuperació de l’activitat turistica de neu al territori ja que superen amb un 19% les de 2019 quan van visitar les estacions d’FGC 39.000 persones usuàries, en un pont, això sí, de més curta durada.

 

Tal com ha manifestat el president d’FGC, Toni Segarra, “l’afluència ha estat molt esponjada, i això ha evitat aglomeracions. Hem tingut una meteorologia molt variable que ha anat des del fred intens i les nevades dels primers dies, passant per sol i també algun dia de pluja a cotes baixes”. En aquest sentit, Segarra ha afegit que “les previsions de nevades i de fred intens pel que queda de desembre fan que siguem molt optimistes de cara a Nadal i en general de cara a tota la temporada”.

 

Les sis estacions d’esquí i muntanya van donar el tret de sortida a la temporada d’hivern entre els dies 2 i 3 de desembre. Pel que fa al detall de persones que han visitat cada estació, La Molina ha acollit aquest pont fins al diumenge 11 de desembre 14.274 persones, Vall de Núria 7.599, Vallter 2.304, Espot 4.188, Port Ainé 9.591 i Boí Taüll 9.063.

 

Les nevades registrades a finals de novembre i principis de desembre i també gràcies a la producció de neu, els gruixos a les estacions han estat suficients per obrir les principals pistes amb un màxim de cota de neu de 70 cm a l’estació de Boí Taüll. De fet, a les estacions d’FGC situades al Pirineu de Lleida es va arribar a registrar una nevada de gairebé 30 cm.

 

Durant aquests dies de vacances els parcs lúdics de les diferents estacions han funcionat amb molts visitants, la majoria nens i nenes, amb ganes de gaudir de les primeres neus de la temporada. D’altra banda, a nivell competitiu, destacar la celebració els dies 10 i 11 de desembre de les dues primeres proves de la Copa d'Espanya d'Esquí de Muntanya Espot-Valls d'Àneu 2023 en les modalitats Sprint i Vertical. L’organització ha anat a càrrec de l’Espot Esquí Club Valls d’Àneu (EECVA) juntament amb la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME) i l'estació pallaresa. Cal recordar que FGC Turisme es prepara per a organitzar el Mundials d'Esquí de Muntanya ISMF del 27 de febrer al 5 de març de 2023 a Boí Taüll.

 

De cara a la temporada d’esquí turístic, els equips de manteniment i preparació de pistes de les sis estacions d’FGC Turisme segueixen treballant en la producció de neu de cara a assegurar l’esquí i l’snowboard per a les vacances de Nadal.

Les estacions de muntanya d'FGC Turisme reben més de 47.000 visitants durant el pont de desembre
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.