932 041 041

Actualitat 

Notícies

Transformar Catalunya, millorar el món: un compromís compartit amb el desenvolupament sostenible

Compartir aquest esdeveniment
Tags: sostenibilitat, ODS, agenda 2030

El 25 setembre de 2015, els estats membres de les Nacions Unides van aprovar, mitjançant la resolució “Transformar el nostre món: l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible”, un nou full de ruta global sense precedents, amb 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), adoptat des de la consciència de “poder ser la primera generació que aconsegueixi posar fi a la pobresa, i l’última que encara tingui possibilitats de salvar el planeta”.

 

El repte és majúscul, però ineludible davant dels reptes a què fa front el nostre planeta, que estan interconnectats i requereixen una actuació col·lectiva urgent. En aquest context, la resolució aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides és una crida a l’acció fins al 2030 per construir un futur millor per a tothom, i especialment per als milions de persones que han estat privades de l’oportunitat de tenir una vida digna i plena.

 

Tota la societat catalana, des del Govern fins a la ciutadania, les administracions locals, el món empresarial i la societat civil organitzada, se sent interpel·lada per l’Agenda 2030. Ja som moltes les organitzacions públiques i privades que estem treballant per assolir els OD i volem compartir la feina feta i la que farem per tal de multiplicar-ne els resultats.

 

L’Agenda 2030: transformar el nostre món

  

L’Agenda 2030 pren el relleu dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM) i va més enllà, perquè suposa un canvi de paradigma en la concepció del desenvolupament sostenible i el progrés dels països i de les persones, tot respectant els límits del planeta i superant la visió nord-sud, ja que implica tots els països sense excepció.

 

Inspirada en idees fonamentals, l’Agenda 2030 conté 17 Objectius globals de Desenvolupament Sostenible (ODS) i 169 fites que els fan possibles. Són els següents:

1) Erradicar la pobresa a tot el món i en totes les seves formes.

2) Posar fi a la fam, assolir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició, i promoure l’agricultura sostenible.

3) Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones a totes les edats.

4) Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom.

5) Aconseguir la igualtat de gènere i apoderar totes les dones i les nenes.

6) Garantir la disponibilitat i una gestió sostenible de l’aigua i el sanejament per a totes les persones.

7) Garantir l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a totes les persones.

8) Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom.

9) Construir infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació.

10) Reduir la desigualtat en i entre els països.

11) Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles.

12) Garantir modalitats de consum i producció sostenibles.

13) Adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

14) Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, mars i recursos marins per al desenvolupament sostenible.

15) Protegir, restaurar i promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, gestionar els boscos de manera sostenible, combatre la desertificació, aturar i revertir la degradació del sòl, i aturar la pèrdua de biodiversitat.

16) Promoure societats pacífiques i inclusives per aconseguir un desenvolupament sostenible, proporcionar accés a la justícia per a totes les persones i desenvolupar institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells.

17) Enfortir els mitjans per implementar i revitalitzar l’Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible.

Transformar Catalunya, millorar el món: un compromís compartit amb el desenvolupament sostenible
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.