932 041 041

Actualitat 

Notícies

La Copa del Món IPC de ParaSnowboard a La Molina demostra l’espectacularitat de l'innovador Dual Banked Slalom

Compartir aquest esdeveniment
Tags: copa del món, Dual Banked Slalom, La Molina, IPC, competició

La Copa del Món IPC de ParaSnowboard a La Molina demostra l’espectacularitat de l'innovador Dual Banked Slalom

  • La nevada del dilluns dia 2 va obligar a l’organització a treballar al màxim per a disputar la cursa el dimarts 3 a la pista de Torrent Negre amb l'estrena de la nova i espectacular modalitat de Dual Banked Eslàlom

 

  • En la jornada de dimarts la barcelonina Astrid Fina es va penjar la medalla d'or i l’asturià Vic González va ser tercer

 

  • Més de 200 alumnes de les escoles de la Cerdanya van assistir a la Copa del Món a La Molina en una acció de formació a través de l’esport adaptat

 

 

 

Després de la nevada del dilluns 2 de març a la pista del Torrent Negre de l'estació catalana de La Molina, el dimarts 3 de març es va llevar amb unes condicions adequades per poder celebrar la Copa del Món d'IPC de ParaSnowboard. Després que les condicions meteorològiques no permetessin que dilluns es disputés la prova internacional, dimarts finalment els esportistes internacionals van poder competir i estrenar per primera vegada en la història la modalitat de Dual Banked Eslàlom. No obstant això, després de les primeres classificatòries la nevada es va intensificar i una de les proves (la masculina dual) es va haver de cancel·lar a La Molina tot i que sí van competir en Banked SL.

 

La jornada de dimarts a la Copa del Món IPC de La Molina va començar amb la prova individual en la categoria femenina i posteriorment van competir en la nova modalitat de Dual Banked Eslàlom, inaugurant així aquesta modalitat a escala mundial. A primera hora es va realitzar la prova classificatòria que a la vegada va servir com a cursa puntuable individual de Copa del Món per tal de recuperar la prova no disputada el dilluns. D'altra banda en la categoria masculina els snowboarders internacionals van disputar la cursa individual, no obstant es va haver de suspendre la prova de la Dual Banked Eslàlom a causa de la nevada.

 

Pel que fa a les instal·lacions, la neu caiguda dilluns va donar molta feina als equips de preparació de pistes per a deixar l'estadi situat a la zona del Torrent Negre en condicions de competició en un ambient de rigorós hivern a La Molina.

 

Podis molt disputats a la Copa del Món IPC

En aquesta edició de la Copa del Món IPC que es va disputar a La Molina la barcelonina, Astrid Fina, es va imposar en la seva categoria en el Dual Banked Slalom de Snowboard Lower Limb 2 (SS-LL2). Com a altres resultats destacats d'aquesta competició hi ha el tercer lloc de l'asturià Vic González en la categoria de SS-LL1, així com Sergio Rivas, que va quedar en la setena posició en la categoria masculina de Snowboard Upper Limb (SB-UL). D'altra banda, la snowboarder Paula Hormaechea no va acabar l’eliminatòria.

 

Pel que fa als resultats destacats internacionals en la categoria femenina en Dual Banked SL de SB-UL la primera posició va ser per la rusa Viktoria Iakimchuk i en la categoria SB-LL1 la guanyadora va ser la francesa Cecile Hernandez. En Banked SL masculí, l'italià Jacopo Luchini va quedar en la primera posició de SB-UL i l'austríac Rene Eckhart va guanyar en la categoria SB-LL1. En la categoria LL2 la primera posició va ser per al britànic Owen Pick.

 

Les escoles de la Cerdanya, amb la Copa del Món IPC

En aquesta segona jornada de la competició els parasnowboarders internacionals van rebre una visita molt especial, ja que diferents escoles de la Cerdanya van anar a l'estació de La Molina per veure i aprendre de les històries de superació personal dels participants en aquesta prova d'alt nivell.

 

Més de 200 infants de tres escoles de la Cerdanya van visitar les instal·lacions de La Molina per participar en una gimcana preparada expressament per a ells relacionada amb la Copa del Món. Després de conèixer les característiques de les modalitats de competicions paralímpiques van gaudir d'una xocolata ben calenta i van poder conèixer alguns dels participants internacionals durant l'entrega de premis.

 

Enguany, a La Molina es va estrenar una variant de la modalitat Banked Eslàlom, la Dual Banked Eslalòm on els esportistes internacionals competeixen en paral·lel, és a dir, dos esportistes competint a la vegada en dos circuits un al costat de l'altre. Una estrena que no hauria estat possible sense l'aposta de La Molina per fer accessibles les seves instal·lacions i així poder acollir competicions d'alt nivell. A més, aquest format s'està estudiant perquè sigui prova oficial als JJPP de Beijing 2022.

 

 

Podeu veure el vídeo resum musical de la competició a: https://youtu.be/OrhNjq5yuFo

 

Més info a :www.paralympic.org/snowboard/

 

La Copa del Món IPC de ParaSnowboard a La Molina demostra l’espectacularitat de l'innovador Dual Banked Slalom
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.