932 041 041

Actualitat 

Notícies

El bosc i el voluntariat s’imposen al virus

Compartir aquest esdeveniment
Tags: espot, port ainé, bosc, covid-19, voluntaris

El Projecte Boscos de Muntanya adapta amb èxit al context de la pandèmia les estades de voluntariat d'estiu als boscos del Pirineu català

 

El Projecte Boscos de Muntanya, entitat que des de fa 13 anys treballa per promoure la conservació i millora dels boscos i paisatges del Pirineu català i que organitza estades de voluntariat al bosc, ha superat totes les adversitats i aquest estiu ha aconseguit dur a terme l’activitat prevista de participació ciutadana en la gestió dels recursos naturals.

 

Amb un gran esforç d’adaptació a les noves normatives de seguretat, protecció i higiene, l’entitat ha mantingut els projectes a la vall d’Esterri de Cardós i Massís de l’Orri (Parc Natural de l’Alt Pirineu, Pallars Sobirà) i a Espinavell (Parc Natural de Capçaleres del Ter i del Freser, Ripollès).

 

En total, l’entitat ha acollit 303 participants durant 17 setmanes a bosc, que han generat prop de 17.000 hores de feina. Gràcies a la tasca de conscienciació i a totes les mesures adoptades, al llarg de quatre mesos de feina al bosc no s’ha detectat ni un sol cas de coronavirus.

 

En el global de les estades d’enguany, s’han recuperat 5,5 quilòmetres de camins i 1,7 hectàrees de pastures. També s’han aclarit 11 hectàrees com a millora d’hàbitat, amb tres objectius clau: condicionar el bosc per al futur, reforçant-lo com a ecosistema estable i sostenible, garantir la producció de fusta, i protegir l’hàbitat del gall fer, espècie en perill d’extinció al Pirineu a causa de l’emergència climàtica. Alhora, s’han construït 16 metres de murs de pedra seca, un pont, un abeurador i un mur de contenció amb tècniques de bioenginyeria.

 

Aquest 2020,  la European Outdoor Conservation Association (EOCA) ha guardonat el Projecte Boscos de Muntanya amb un dels tres premis destinats a projectes de recuperació i conservació del patrimoni natural, juntament amb un projecte de reforestació a la selva tropical de Borneo i la xarxa de protecció de boscos vells d'Alvèrnia (França). La fundació ha estat escollida entre 120 projectes d’arreu del món, xifra rècord de candidatures.

 

El Projecte Boscos de Muntanya ha viscut una temporada pletòrica en termes d’activitat. El 2020 és l’any amb més projectes, encàrrecs, aliances i finançadors de la història de l’entitat, que gaudeix d’un alt nivell de reconeixement social i celebra la consolidació del vincle amb les principals institucions i organitzacions responsables de la gestió dels boscos de muntanya.

 

 

Font: https://www.projecteboscos.cat/

El bosc i el voluntariat s’imposen al virus
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.