932 041 041

Actualitat 

Notícies

Arriba la 2a fase de la Copa d’Espanya d’Esquí Alpí 2024 a l’estació catalana de La Molina

Compartir aquest esdeveniment
Tags: FGC Turisme, La Molina, Hivern, Copa Espanya, Esquí alpí, Espot
  • Del 23 al 25 de febrer, La Molina acollirà la segona etapa de la Copa d’Espanya d’esquí alpí per a les categories juvenils U14 i U16

 

  • El divendres 23 de febrer se celebraran dos Supergegants, seguit d'un Eslàlom el dissabte 24 i un Eslàlom Gegant el diumenge 25

Del 23 al 25 de febrer, La Molina serà l'escenari de la segona fase de la Copa d’Espanya d’esquí alpí en categories U14 i U16. Durant tres dies, l’estació acollirà aquest esdeveniment esportiu actuant com a Masia dels esports d’hivern i promovent la competició entre la futura generació d'esquiadors del nostre país. Després de donar el tret de sortida a Sierra Nevada de l’1 al 3 de febrer, ara és el torn de la part gironina del Pirineu Català per a rebre aquesta competició.

 

La Copa d'Espanya és un circuit d'especial rellevància i interès per potenciar esportistes cap a l'alt nivell, on els joves poden competir en un ambient de seguretat total i amb una organització excel·lent. Al llarg dels anys, aquesta competició ha demostrat ser una plataforma vital per al desenvolupament de l'esport local i per impulsar el turisme a les estacions d'esquí. A més, reuneix la futura generació de professionals a nivell nacional que volen prendre exemple d'esquiadores com Albert Ortega, Quim Salarich o Núria Pau; esquiadors que es van iniciar a la competició a La Molina i ja han despuntat internacionalment.

 

Per a aquesta Copa d'Espanya s'han classificat els 25 millors corredors en l’àmbit nacional de les categories U14 i U16. La competició és organitzada per La Molina Club d'Esports (LMCE), la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) i la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI). L'objectiu d’aquestes proves és donar suport als clubs locals i a les federacions autonòmiques en la promoció d'aquest esport. A més, és una excel·lent oportunitat perquè les famílies acompanyants dels corredors gaudeixin d'un cap de setmana.

 

L’estació de La Molina ja està treballant en la preparació de la zona del Torrent Negre, als estadis de Solell i els Plans per a un perfecte desenvolupament de la competició. El divendres 23 es disputaran dos Supergegants. El dissabte 24, un Eslàlom i el diumenge 25 un Eslàlom Gegant. 

 

La classificació actual de la Copa d’Espanya per clubs és liderada per l’equip català Club Aranes Esport d’Iuern (CAEI), seguit del Terra Racing Team (TRTeam) també català i en tercera posició els segueix l’equip aragonès Club Esquí Jaca (CEJCA). 

 

En categoria individual, la líder actual en U16 dones és la catalana Nur Torres (CAEI-FCEH), en U16 homes el capdavanter a la classificació és Pablo Echegoyen (FORMI-FADI) de la Federació Aragonesa. En categoria U14, Inés Fernández (WCAMP-FADI) de la Federació Andalusa i Quim Parramon (TRTeam-FCEH) de la Federació Catalana. 

 

I per cloure la temporada, els Campionats d'Espanya es duran a terme com a 3a i última fase de la Copa d'Espanya a l'estació catalana d'Espot Esquí del 22 al 24 de març

 

La Masia dels esports d'hivern a ple rendiment aquesta temporada

 

Al marge de la Copa d'Espanya, La Molina ha estat l'escenari de diverses competicions estatals, com el 26è Pista Pista! celebrat el passat 17 de febrer o el proper 11è Gran Premi Banc de Sabadell CEAP que tindrà lloc durant el cap de setmana de la Copa, els dies 24 i 25, juntament amb altres esdeveniments. A més de les competicions, diversos clubs i federacions de França, Andorra i Espanya han triat l'estació de La Molina com a lloc d'entrenament, buscant l'excel·lència esportiva a la Masia dels esports d'hivern.

 

Més informació sobre la RFEDI en aquest enllaç

Arriba la 2a fase de la Copa d’Espanya d’Esquí Alpí 2024 a l’estació catalana de La Molina
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.