932 041 041

Esquia des de la cota més alta del Pirineu

A l’estació de Boí Taüll, situada al Pirineu de Lleida, hi trobareu la cota esquiable més alta de tot el Pirineu, al cim de Puig Falcó. A continuació, us donem tots els detalls per aprofitar-la al màxim aquest hivern. 

 

La ubicació privilegiada de Boí Taüll, amb una cota mínima de 2.035 m d’alçada, a les portes del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i encarada al nord, la converteix en una estació perfecta pels amants de l’adrenalina, les muntanyes i la neu. Amb més de 45 quilòmetres de pistes, Boí Taüll és l’estació amb el punt més del Pirineu.

 

El Puig Falcó és el cim més alt dins el domini esquiable de l’estació i s’hi pot arribar còmodament amb esquís o taula d’snowboard. Pujant amb el telecadira Roies que ens porta fins al coll, a 2.540m, i agafant després el telesquí Puig Falcó que ens puja fins al cim, a 2.751m. Des d’aquesta cota hi ha moltes opcions per gaudir d’un descens d’adrenalina, podeu escollir entre diverses pistes vermelles i negres i dels millors itineraris fora pistes. 



Les vistes des del cim no us deixaran indiferents. Una de les millors panoràmiques del Pirineu que abarca des de la Pica d’Estats al massís de Mont Perdut i més enllà. Més a prop, trobem l’extensió de la Vall de Boí, amb els seus pobles més característics, com Taüll o Barruera. A tocar, també destaca el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici amb els seus emblemàtics cims nevats al massís de Besiberri o a la Punta Alta de Comalesbienes.

 

Des del cim de Puigfalcó tenim accés a un dels itineraris de freeride més emocionants dels Pirineus, i a peu de remuntador!. Baixant per la pista Vista Aran-Collbirrós hi ha dues possibilitats d’entrar a la vall de Moró, per on baixa aquesta experiència única. Els boscos verges sense límit en un descens de més de 1.000 metres de desnivell a l’àrea perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici us deixaran sense alè. I sí,  el nostre freeride-Moró ésuna de les mostres més evidents de les muntanyes d’adrenalina que Boí Taüll ofereix. Donada la dificultat de l’itinerari, l’estació sempre recomana l’acompanyament d’un guia d’alta muntanya, i un nivell d’esquí expert.

 

L’energia i l’adrenalina des del Puig Falcó s’ha de sentir i només aquelles persones que ho han fet, es converteixen en addictes d’aquesta muntanya. Per això el moment més esperat de la temporada d’hivern és el moment en que podem obrir la zona de Puig Falcó. 

 

Febrer 15, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.