932 041 041

La Molina tanca els actes del 75è aniversari amb 400 participants en la Cursa dels clubs

Cursa social a l’estació d’esquí i dinar popular amb fi de festa amb espectacle i premis a Alp, darrers actes per celebrar els 75 anys de La Molina


La jornada d’ahir dissabte a La Molina va estar dedicada als clubs d’esquí i als clients més fidels a l’estació, els que disposen del forfet de temporada.


Dissabte 17 de març La Molina va organitzar els darrers actes per celebrar els 75 anys de l’estació. La jornada va començar de bon matí amb una cursa social, en la qual van participar 400 esquiadors i va continuar a la tarda amb un dinar de botifarrada seguit d’un espectacle d’humor amb el monologuista David Amor. La jornada va acabar amb l’entrega de reconeixements als clubs i finalment l’entrega de premis als guanyadors de la cursa i un sorteig de regals entre els assistents.


L’estadi FIS Solell, escenari de luxe de la cursa


Sol, aire en calma i una excel·lent neu pols a pista van ser els tres elements meteorològics amb què es van trobar els participants de la cursa de Clubs i titulars de Forfet de temporada. El traçat per la carrera va ser l’estadi FIS Solell, ubicat al sector de Torrent Negre, just en una temporada en què ha estat lluint especialment després d’haver estat renovat amb xarxes de seguretat, ampliat i equipat amb xarxa de neu produïda de màxima eficiència.


Els corredors de la cursa es van trobar amb un divertit marcat de pistes que no deixava de ser un “híbrid” barreja d’eslàlom gegant i circuit de cros -amb dubbies, portes de gegant i corbes peraltades-. A més, per a més al·licients, a l’entrada del mur de la pista els esquiadors podien escollir entre fer-ho per una porta amb salt o bé per una porta de tram llis.


Per la pista Solell, de més d’un quilòmetre de llargada i 300 m de desnivell, hi van anar passant gairebé 400 esquiadors i surfistes de totes les edats i condicions, cadascú amb el seu estil, velocitat i objectius personals. Tots van competir amb unes condicions de neu molt bones del primer al darrer esquiador, només amb la diferència que els més matiners ho van fer en condicions de sol radiant i cel blau i els darrers en tancar cursa, a la una de la tarda, ja ho van fer sota un cel de núvols amenaçadors que deixaven caure les primeres volves de neu.


Botifarrada popular a Alp


A les 3 de la tarda la festa dels clubs va continuar al pavelló d’esports d’Alp. I mentre a aquella hora a fora els flocs queien tan intensament com ho devia estar fent a la Molina, a dins els comensals es delectaven amb una sucosa botifarra amb pa amb tomàquet i allioli. Un dinar amenitzat per una pantalla gegant en la qual no es deixava de retransmetre el vídeo commemoratiu del 75è aniversari de La Molina. Una estona que va passar ràpida perquè pocs minuts abans de les 4 de la tarda va començar l’espectacle en viu i en directe de l’humorista David Amor, monologuista, amb el seu espectacle “Fuera de sitio 3.0”.


Un divertit i encertadíssim monòleg en el qual no va passar per alt en cap moment que es trobava “en otro sitio”, o sigui, a La Molina. Amor va anar desglossant les peripècies per les quals es va sotmetre abans no va arribar a La Cerdanya. I no, no hi van faltar les referències als avions, als peatges, als guies que el van portar per La Molina, als practicants d’skimo -practicant que aviat va comprovar com de ben adaptat es troba al Pirineu català-. Dedicatòria especial també als monitors d’esquí d’origen argentí tan habituals en altres estacions d’esquí i que, molt hàbilment, t’encoratgen a seguir esquiant amb el seu clàssic “vos sos un campeón”.


Però l’estona va passar ràpida i després de repassar i analitzar la lletra irònica de “merengues” i “batxates”, el monòleg va acabar amb una simpàtica peça musical dedicada a La Molina. Una cançó que va anar acompanyada per un públic 100% esquiador que no va dubtar en mostrar i “barquejar” els telèfons mòbils braç enlaire. Ho van fer tot movent-los harmònicament a esquerra i a dreta, com si volguessin recordar l’eslàlom celebrat unes hores abans a la pista Solell.


Ja passades les 5 de la tarda la festa va continuar amb un Reconeixement als Clubs que habitualment esquien i tenen la seva base logística a La Molina. Així que, un a un, els seus representants van ser cridats a pujar a l’escenari per recollir un present. Un acte que de seguida va enllaçar amb l’entrega de premis de la cursa, per a totes les categories possibles, i un sorteig de regals en directe, entre els quals sucosos premis com forfets de temporada, nits d’hotel, dinars de restaurant o material d’esquí, entre altres.


Poc abans de les 7 de la vesprada va arribar l’acte final de cloenda, amb la participació de l’alcalde d’Alp, Ramon Moliner, i el director de La Molina, Toni Sanmartí. Si el primer va agrair a La Molina el que ha suposat l’estació d’esquí per al municipi, el segon va fer el mateix amb els clubs i els clients habituals de l’estació. Dels dos va quedar clar que Alp i La Molina són el que són gràcies a la gent que hi ha passat i que ho ha fet possible al llarg d’aquests 75 anys.

Maig 22, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.