932 041 041

Descobreix el món de sabors que t'espera al Pallars

T’expliquem què té de característica la gastronomia del Pallars i perquè no et pots perdre els pròxims tasts gastronòmics que organitzem aquest hivern a Port Ainé i a Espot Esquí. 

A Port Ainé i Espot Esquí som de bon menjar i qualsevol ocasió és bona per acompanyar les baixades per l’estació amb productes de qualitat del Pallars. Descobrir productes fets a casa, amb passió i envoltats per les muntanyes del Parc Natural de l’Alt Pirineu i del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un privilegi que molts ja gaudim gràcies als tasts que les estacions organitzen en plena temporada d’hivern. 

 

Durant els caps de setmana de la temporada d’hivern podreu provar la fantàstica gastronomia del Pallars tant a Espot Esquí com a Port Ainé. L’hora del vermut, es converteix en el moment ideal per recuperar forces i per tastar la gastronomia del Pallars amb productes locals, sempre casant-ho amb un bon vi de la zona.  

Els vins del Celler La Batlliu de Sort son una expressió de Pirineu, un tros de Pirineu posat en una ampolla. Aquest Celler és un projecte format per apassionats del vi, el Pallars i la vida tranquila que un dia van decidir tornar a portar la producció de vi al territori després de 200 anys de la seva desaparició. Els seus vinyers, situats als costers del batlliu de sort i plantats sobre sòls calcaris i pissarrosos, van ser recuperats d’antics prats de pastura, i ara, produeixen principalment varietats de Pinot Noir, Riesling i Viognier, ideals per maridar amb bons formatges i embotits. 

 

Per acompanyar un bon vi, cal un bon producte i per això confiem amb els formatges del Tros de Sort. Una formatgeria artesanal que treballa amb llet sencera de vaques alimentades amb herba dels nostres prats d'alta muntanya, i que a més a més, produeixen a la seva pròpia explotació. La seva àmplia gamma de formatges ofereix sabors per tots els paladars i us assegurem que quan els proveu, passaran a ser indispensables a les vostres llars. Tastar els seus formatges és descobrir el sabor autèntic del Pirineu, per això no deixeu de visitar la seva Agrobotiga que ofereix tot tipus de productes artesans i de KM 0, a Sort. 

No ens descuidem dels embotits, des de les millors carnisseries del Pallars us portem diferents embotits de KM 0, elaborats al territori amb matèria prima d’excel·lent qualitat. La carnisseria Carn i Embotits Pallars Sobirà, situada al Carrer Major de Sort, ens ofereix embotits de proximitat i artesanals, i si passeu per la seva carnisseria no deixeu de provar la carn de vedella i de poltre criats a la seva pròpia explotació. De de d’Esterri, a les Vall d’Àneu, comptem amb Carns i Embotits Teixidó, que sempre ens deleita amb espectaculars secallones, bulls, fuets d’ànec, patés i el productes estrella, el Xolís del Pallars. 

A les nostres estacions no hi falten tampoc els tastos de cargols, any rere any convidem els nostres amics de la FECOLL perquè ens deleiteixin amb els seus tradicionals caragols  cuinats per Josep Vila vingut de l'Aplec del Caragol de Lleida. El caragol, tot i no ser un producte típic del Pallars, és un símbol ancestral de la cuina tradicional de Lleida i per això volem reivindicar-lo i oferir-lo a tots els esquiadors i esquiadores que visiten les nostres estacions. No deixeu escapar l’oportunitat de provar-los el 3 de febrer a Espot Esquí i el 17 de febrer a Port Ainé, només cal que seguiu el cargol esquiador que us trobareu per les estacions. 


La propera cita gastronòmica la tenim aquest dissabte 27 de gener a Port Ainé, us esperem a partir de les 12h a la terrassa de l’Hotel per degustar plegats els millors embotits i vins del territori.

Gener 26, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.