932 041 041

 

Condicions Generals Tren del Ciment

 • CONDICIONS GENERALS TREN DEL CIMENT

 • 1. El viatger pot adquirir el bitllet en el punt de venda de l’estació de La Pobla de Lillet i de Castellar de n’Hug o dins del mateix tren. En el moment d’adquirir el bitllet, el client haurà de comprovar el que demana, el que se li dona i l’exactitud del canvi de moneda. El bitllet s’haurà de conservar fins a la finalització del trajecte.

   

  2. El bitllet a la venda es d’anada i tornada i serà vàlid per al mateix dia. Aquest bitllet permet viatjar des de qualsevol estació de la Línia, viatge d’anada, i fer el viatge de retorn fins a la mateixa estació d’inici del viatge.

   

  3. Els tipus de bitllets són d’adult, de nen, de tercera edat i de grup. El bitllet de nen es dispensarà a nens de 4 a 13 anys. Els menors de 4 anys poden viatjar gratuïtament.

   

  4. La tarifa general de preus es pot consultar a les vitrines d’informació que hi ha a les estacions.

   

  5. Es considera que un usuari fa ús indegut del nostre servei quan:

    a) No disposi de bitllet o no el pugui mostrar quan se li demani

    b) Hagi caducat, es a dir quan s’utilitzi fora del termini de validesa temporal establert en el contracte tipus o en les tarifes especials

    c) Es tracti d’un bitllet d’import reduït i l’usuari no pugui acreditar el dret a obtenir-lo

   

  6. La possessió d’un bitllet vàlid garanteix la prestació del transport segons les condicions de validesa, però no garanteix l’ocupació d’un seient dins el tren.

   

  7. És prohibit fumar dins dels trens. Tampoc no es pot fumar als recintes tancats de les estacions (andanes soterrades, vestíbuls, etc.) Llei 20/1985, de 25 de juliol (DOGC, núm. 572, de 7 d’agost de 1985) i Llei 10/1991, de 10 de maig (DOGC, núm. 1445, de 22 de maig de 1991).

   

  8. S’hi poden portar animals domèstics gratuïtament. Els gossos han de dur morrió i han d’anar subjectats amb una corretja des del moment en que s’accedeix a les dependències d’FGC. Els animals petits han de viatjar dins de cistells o gàbies, però en cap cas no poden ocupar seient. Els gossos considerats potencialment perillosos per la Llei 10/1999, de 30 de juliol, no podran ser conduïts en cap cas per menors de setze anys, ni als trens ni a les estacions (DOGC, núm. 2948, de 9 d’agost de 1999). D’acord amb el Decret 170 / 2002 i el Reial decret 287 / 2002, la persona que els porti haurà de dur la llicència i la certificació acreditativa d’inscripció al Registre Municipal. La corretja haurà de ser de menys de 2 metres i no es podrà portar més d’un gos per persona.

   

  9. Els usuaris mantindran un comportament respectuós, cívic, i correcte amb la resta d’usuaris i empleats d’FGC. Es prohibeix pidolar, fixar cartells, distribuir publicitat i la venda ambulant dins dels trens o les instal·lacions d’FGC.

   

  10. Els usuaris han de fer cas de les indicacions que formulin els agents d’FGC i també de les indicacions dels cartells i avisos col·locats als trens o a les estacions.

   

  11. Els usuaris hauran de complir les normes bàsiques de seguretat següents:

    - Es prohibeix abocar-se fora dels cotxes, pujar al tren o baixar-ne fora de les estacions i quan el tren no estigui completament aturat, forçar o impedir l’obertura o el tancament de les portes, entrar a les cabines de conducció dels trens, transportar mercaderies de cap tipus, a excepció dels equipatges de mà, transportar productes inflamables o materials perillosos , i accedir a les vies , els túnels, els ponts o els viaductes d’utilització exclusiva del ferrocarril.

    - A més, també és prohibit tot aquell comportament que impliqui perill per la integritat física de la resta d’usuaris o perjudiqui els interessos d’FGC.

    - L’incompliment d’aquestes prohibicions constitueix una infracció lleu que pot ser sancionada amb una multa de fins a 6000 € ( art. 90.2 llei 39/2003). La reiteració d’aquestes infraccions en el termini d’1 any podran ser considerades infraccions greus i fins i tot molt greus, amb sancions que podrien arribar fins als 300.000 € (art. 88, 89, 90 i 91 de la llei del sector ferroviari).

   

  12. Disposeu d’un Llibre de Reclamacions a disposició dels clients a les estacions de La Pobla de Lillet i Castellar de n’Hug, i als Centres d’Atenció al Client de PL. Espanya, Pl. Catalunya i Provença. Si ho desitgeu, també podeu fer arribar els vostres suggeriments o reclamacions a: Tel. 932 051 515 o www.fgc.cat

FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.