932 041 041

Que fer si tens un accident a l'autopista

Sabries que fer si tens un accident a l'autopista? Un petit cop o una avaria li pot passar a qualsevol que estigui al volant. A continuació et donem alguns consells per actuar de manera segura i eficaç davant d'aquestes situacions.

  

La nit, les avaries, la pluja... són molts els possibles perills a la carretera que ens poden jugar males passades, per això és molt important saber com actuar davant d'una situació així. Una actuació incorrecta et pot posar en risc a tu i als altres usuaris de la via.

 

En aquest article parlarem d’algunes de les circumstàncies que es poden donar quan tens un accident: ser l'únic afectat/a per l'accident, que hi hagi altres vehicles involucrats o que atropellis a un animal.

 

1. Ser l'únic afectat/a

Si et trobes en una situació d'accident lleu, és a dir, que et trobis físicament en bones condicions, el primer que has de fer és no córrer riscs innecessaris. Si pots, deixa el cotxe a un dels vorals laterals i senyalitza la teva ubicació. Els passos a seguir son:

- Activar les llums d'emergència.
- Col·locar-te l'armilla reflectora per ser vist.
- Col·locar els triangles reflectants davant i darrere del vehicle a una distància mínima de 50 metres i que sigui visible des de 100 metres.
- Per últim trucar a la companyia asseguradora.

 

Cal remarcar que a partir del gener del 2026, serà obligatori l’ús del Help Flash que substituirà els triangles. Un dispositiu que emet una llum groga visible a un kilòmetre de distància. Aquest senyal lumínic serà col·locat amb un imant sobre la xapa del sostre del cotxe. Produeix un efecte similar al "warning" evitant que el conductor hagi de sortir del vehicle per senyalitzar la seva posició.

 

A SARSA en tenim, consulta’ns!

 

2. Hi hagi altres vehicles involucrats

Després de repetir el procediment anterior i comprovar que els ocupants el vehicle estan en bon estat, el millor és arribar a un acord amistós amb l'altre conductor involucrat.

 

Cal que tots dos completin el paper de comunicats d'accidents, d'aquesta forma quedaran recollides totes les dades necessàries: dades dels vehicles, assegurança i danys ocasionats.

 

3. Atropellament d'un animal

Si tens un accident a l'autopista a causa d'un animal, el primer pas és el mateix que en els casos anteriors. Si hi ha danys personals, avisa al 112 i per descomptat, al Seprona (062) perquè acudeixin a retirar a l'animal accidentat. Per últim, no oblidis fer fotos del moment per a ensenyar-l'hi a la teva asseguradora.

 

 

Tens tots aquests consells i més a la pàgina oficial de la Direcció General de Tràfic.

Abril 14, 2022
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.