932 041 041

ca

L'actualitat del Grup FGC 

El Blog

Oci en Familia

Per què és tan popular Montserrat entre els coreans?

Un diumenge qualsevol a Montserrat, s'acosten les 12 del migdia i les campanes anuncien l'inici de l'ofici. El monestir és ple de gom a gom, la gent s'aplega als voltants del santuari, fan cua per tocar a la verge o esperen a les portes del museu protegint-se de la calor. Al nostre voltant tot és ple de grups organitzats, famílies o amics i la majoria són d'origen asiàtic i, en concret, de Corea del Sud. Molts d'ells és el primer cop que venen, altres tornen per segon cop o ja són autèntics veterans. 

Des de fa un any el turisme sud-coreà ha augmentat un 45% en el nostre territori i el monestir no n'és una excepció. El fet és que, efectivament, la potència tecnològica asiàtica representa un 15% de les visites estrangeres al Santuari de Montserrat i no podem evitar preguntar-nos, què fa que sigui tan popular Montserrat pels coreans?

 

La popularitat de Catalunya als K-Dramas

 

Us sona aquesta façana?

 

A alguns de vosaltres pot ser que us soni el terme. K-drama és el nom que reben les sèries dramàtiques coreanes, que últimament tenen molt d'èxit tant al seu país com al Japó o als Estats Units. Precisament aquest gran interès i l'augment dels pressupostos en les ficcions ha fet que comencin a traslladar els rodatges a altres països. Un dels seus preferits és Espanya i concretament a Catalunya si han rodat diverses sèries els últims anys. Una en especial, anomenada 푸른 바다의 전설 (La llegenda del mar blau), mostra espais de la costa catalana i Montserrat. És per això que molts coreans joves viatgen al santuari, per conèixer els escenaris per on han passat els seus actors preferits. L'argument, per cert, no té pèrdua: una sirena coreana es perd i arriba nadant fins a Sitges.

 

El Catolicisme a Corea

 

 

Doncs sí, a Corea hi ha molts seguidors de la fe catòlica. Per una confusió habitual es tendeix a pensar que als països asiàtics la religió imperant és la budista o la fe taoista però, tot i la presència d'aquestes, Corea del Sud és un dels països amb més cristians del món oriental. El cristianisme representa a un 50% dels creients de Corea del Sud, prop de 14 milions, i la meitat d'aquests són catòlics. És per això que entre els adeptes són habituals els viatges organitzats per motius religiosos com les missions o les visites als temples més famosos de la cristiandat, com el Santuari de Montserrat o la Sagrada Família. Segons el portaveu de l'abadia, 117 grups religiosos coreans que van visitar el temple l'any passat van sol·licitar oficiar-hi missa amb un capellà que viatjava amb ells i en altres casos simplement van seure a escoltar la missa oferta habitualment.

 

Les vacances a Corea del Sud

 

 

En el cas dels tòpics aquell que diu que els coreans treballen molt no s'equivoca. La majoria de coreans té una jornada laboral de 9 hores i mitja al dia i compta amb només 15 o 11 dies de vacances a l'any dels quals, per costum, només fan servir 8. És per això que són habituals els viatges exprés en grup on, entaforats dins un autocar, recorren a tota velocitat els llocs més emblemàtics del territori català. En una notícia recent de la Vanguardia, precisen que la majoria arriben al santuari i no s'hi estan més de dues hores, de seguida l'autocar els porta altre cop a l'hotel o en moltes ocasions directes a l'aeroport i de tornada a Corea.

Una altra tendència entre els coreans (que comparteixen amb altres països) és la d'acumular les vacances de diversos anys per fer un viatge més llarg durant més dies. En aquests casos, moltes famílies es mouen pel seu compte i es prenen més calma per visitar tots els racons de la muntanya.

Ara que sabem que els coreans en realitat tenen molt pocs dies de vacances, no us sentiu amb més responsabilitat perquè s'ho passin bé? Per això, no us preocupeu, nosaltres els hi posarem fàcil per arribar al santuari i vosaltres només cal que aprengueu aquestes paraules: 몬트 세 라트에 오신 것을 환영합니다 (Signifiquen: Benvinguts a Montserrat!)

Septembre 07, 2018
Altres webs del Grup FGC
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.