932 041 041

Montserrat i la seva gastronomia: veniu a provar-la!

Amb l’arribada de la primavera i del bon temps, l’oferta gastronòmica de proximitat augmenta, i les ganes de fer àpats fora de casa també. Per això, avui us proposem una selecció amb els productes més típics de Montserrat i també us expliquem la importància de consumir aliments locals. Comencem!

Productes de Montserrat

Infografia productes gastronòmics de Montserrat

Infografia: Laia Sebastián Mainou

 

La importància de menjar productes locals i regionals

Tot i que la llista amb els motius podria ser gairebé infinita, aquí us deixem algunes de les raons per començar a consumir-los, si encara no ho feu:

 

- Pels beneficis mediambientals. La producció i distribució massiva dels productes alimentaris té uns efectes nocius directes per l’ecosistema. Gràcies al consum d’aliments locals, augmenta la sostenibilitat cap al medi ambient i es redueixen, entre d’altres, les emissions de CO2 produïdes en trajectes llargs i els envasos i embalatges que protegeixen els productes durant el seu transport.

 

- Perquè són productes més saludables i menys tractats. Per cobrir tot el mercat de l’alimentació i de les altes demandes, els aliments estan processats i tractats, i això afecta directament a la salut. A més, en conseqüència d’aquesta alteració, també se’n perd qualitat i sabor. En canvi, els productes locals són més frescos, tenen menys conservants, estabilitzants i additius i no es congelen per allargar el seu període de consum ni per suportar llargues distàncies.

 

- Perquè es millora l’economia local. En comprar productes de proximitat en petits negocis, fires i mercats, es fomenta l’economia local i el creixement de productors més petits, per intentar frenar els monopolis, que marquen els preus d’origen dels productes. Donant suport al negoci local, els pagesos podran continuar vivint dels seus terrenys generant treball i riquesa gràcies a l’agricultura. 

 

- Perquè són productes de temporada. Els productes locals i regionals solen ser de temporada: es ven el que es produeix segons l’època de l’any que sigui. Per tant, són més naturals, però també més econòmics, per la reducció dels costos de transport i per l’absència d’intermediaris.

 

- Perquè coneixem la procedència dels productes. Al tractar-se de productes que acabem ingerint amb tot el que això comporta, sempre és més tranquil·litzant conèixer l’origen dels aliments, inclús com s’han cultivat. D’altra banda, també és una manera de que el consumidor conegui els productes que hi ha al seu entorn.

 

Però, no us conformeu amb el que us expliquem i ensenyem; veniu a Montserrat i tasteu-los vosaltres mateixos!

Abril 10, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.