932 041 041

Les dones de Vall de Núria

El món de la neu segueix relacionant-se, erròniament, amb un món d’homes. La muntanya és un entorn dur on treballar-hi, les temperatures són molt baixes a l’hivern i en ocasions s’han de suportar forts temporals. No obstant, això no vol dir que només els homes siguin capaços de fer-ho. Per descomptat, les dones també poden!

A l’estació de Vall de Núria hi trobem dones que trenquen estereotips: maquinistes, revisores, comercials, monitores, administratives i hostaleres, entre moltes d’altres. Cada una d’elles ens explica com ha estat el camí per fer-se un lloc en el seu sector i com se’n alegren de que, cada cop més, hi hagi un percentatge més elevat de dones a les estacions.

 

En aquest post volem donar visibilitat i reivindicar les dones de l’estació que són peces clau i sense les quals no podríem gaudir de la Vall de Núria. Us en presentem algunes!

 


 

MERCÈ - Conductora del cremallera

La Mercè és una persona molt optimista i alegre, que transmet energia positiva a tots i totes qui la rodejen. Va començar a ser maquinista del Cremallera el desembre del 2005. Ara, 15 anys més tard, segueix exercint aquesta professió i, recorda, que a principis dels anys 90, dins el sector ferroviari hi predominaven totalment els homes.

 

Després d’anys a l’oficina d’informació, seguidament de revisora al Cremallera, es va acabar convertint en la quarta dona maquinista. Actualment de maquinistes dones n'hi ha 5, d’homes 13, "però amb tothom hi ha molt bon companyerisme" afegeix la Mercè.

 


 

CATHERINE - Pistera

La Cath acaba de començar a treballar a Vall de Núria com a pistera i encarregada d'instalacions. En una feina que normalment és ocupada per homes, ella és l'única noia que fa servei de pistes! Va arribar el novembre passat decidida a treballar a Vall de Núria, aquí perquè es va enamorar de la bellesa de la Vall i de Ribes aquest estiu passat.

 

Unes vacances de cuatre dies van ser més que suficients per enamorar-se de les nostres muntanyes i voler treballar amb nosaltres. És francesa, però vivia a Barcelona des de l’any 2009.

 


 

RUTH - Comunicació i relacions públiques

Al mes de juny farà 26 anys que treballa a Vall de Núria. Hi va començar de ben joveneta, amb només 19 anys i com a estudiant en pràctiques. De fet, ja fa broma de tot plegat, diu sense complexes que ja forma part del mobiliari antic de la Vall: “he crescut amb l’empresa”. 

 

El què més li agrada del seu lloc és la proximitat, i les seves companyes la defineixen com una persona molt pacient,  sempre disposada a ajudar i escoltar a tothom, molt dedicada a la seva feina i als seus companys i companyes!

 

Treballa al departament comercial, on desenvolupa diferents tasques, des d’atenció al client i atenció telefònica, a temes de marketing o comunicació. Està tan arrelada a la vall que es va casar i va batejar al seu fill a Núria, però confessa que no tot són flors i violes. Pujar a 2000m sobre el nivell del mar cada dia té la seva part dura: “Respirem aire pur, però els hiverns són molt llargs i freds. T’ha d’agradar”. Tothom que la coneix la defineix com una mare coratge, i és que l'amor pel seu petit no coneix fronteres!

 


 


 

NÚRIA - Administrativa

 

La Núria és una persona molt responsable i eficient, implicada i dedicada al màxim a la seva feina! Treballa a l’hotel des de l’any 1998, i és una de les més veteranes del departament d’administració, on encara s’encarrega de dur a terme aquestes tasques.

 

El que més li va atreure d’entrar a treballar a l’hotel, era el fet de poder desenvolupar tasques relacionades amb el que havia estudiat: “la meva passió i el que més m’agrada”, afegeix. De Ripoll de tota la vida, on hi va néixer i encara hi viu, confessa que a dia d’avui encara s’aixeca amb molta il·lusió i ganes per venir a la feina.

 


 

ROSER - Administrativa

 

Nascuda a Salt, Girona, com a projecte de vida al costat del seu marit va decidir venir a viure a Pardines ja fa 15 anys: “sempre ens ha agradat molt la muntanya”.

 

El 2005 va sortir una plaça vacant a administració de l’hotel, on va ser seleccionada. Diu que Vall de Núria l’ha ajudat a desenvolupar-se professionalment. Aquí ha après molt, ja que ha tingut la sort de formar part d’un bon equip de treball. Qui la coneix la defineix com a una persona amable, discreta i amb un gran sentit de la responsabilitat.

 

 

   Moltes gràcies per la vostra feina!   

 

 

Març 02, 2020
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.