932 041 041

Aquest històric sender s’utilitzava per a pujar a Montserrat, també conegut com el camí dels Romeus podrem trigar entre una hora i quart  i una hora i tres quarts per a pujar fins el monestir.

  

I Montserrat prou és una lliçó,
i fa mil anys que us va donant l'exemple.
La pedra hi diu connubi i unió;
cada penyal, com element d'un temple, 
contribueix al goig de la blavor.

Josep Maria de Sagarra

 

 

Montserrat ha sigut i és un destí de pelegrinatge per a molts d’aquells creients i amants de la muntanya. Un dels episodis històrics més famosos són els romeus, pelegrins que anaven en romiatge al Santuari de Montserrat vora el XVI quan s’estenia la pesta negra i es pregava acabar amb la malaltia. L’Abat va visitar Monistrol per a seguir les obres de l’església de Sant Pere i donar fe a tota la població.

També trobem història en els versos de Verdaguer quan en aquelles llargues excursions s’inspirava per a escriure els seus poemes com el Virolai o en Sagarra quan 1956 va publicar “El poema de Montserrat”, un llarguíssim poema de més de 500 pàgines dedicat a Montserrat.

 

  Foto extreta de Ajuntament.cat

 


 

El punt d’unió d’aquestes tres experiències és el camí de pujada a Montserrat pel Camí de les Canals i de l’Aigua, un camí que uneix Monistrol amb Montserrat en un sender molt ben senyalitzat i cuidat que uneix el GR 5 amb el GR 96.

 

La ruta que us proposem és fer el camí de les Aigües i un cop a dalt baixar en cremallera. La seva dificultat és baixa i apte per a tots els públics i durant tota la pujada veureu unes vistes espectaculars.

Powered by Wikiloc

 

Com anar?

 

1. Començarem per la Plaça de la Font Gran, a Monistrol de Montserrat. Des de la plaça pugem pel carrer de la Font fins a la carretera de Montserrat.

 

2. Carretera de Montserrat, 175 m. La travessem i prenem un camí ample que puja a l’est. Indicador: GR 5/96, monestir de Montserrat. Seguim les marques del GR 5.

 

  Foto extreta de Generalitat.cat

 

 3. Drecera dels Tres Quarts, 270 m. Indicador: camí dels Tres Quarts, monestir. Deixem aquesta drecera que puja a la dreta i continuem per la pista que hi ha al sud, que envolta una clotada nova.

 

 4. Pla de Sant Bernat, 295 m. A l’esquerra de la pista, a l’extrem del pla de la carena, hi ha un petit oratori dedicat a Sant Bernat de Menton. Continuem pista enllà cap al sud.

 

  Foto extreta de Generalitat.cat

 

5. Camí de l’Aigua, 385 m. Unió per l’esquerra del corriol que puja dretament des de l’estació de l’aeri. Continuem la pista que puja, travessa una línia elèctrica i, més enllà, gira a la dreta en un revolt tancat i acaba davant d’una edificació.

 

6. Caseta de l’estació elevadora de les aigües de Montserrat, 425 m. Deixem la caseta a la dreta i prenem un corriol que puja sobtadament canal amunt (S). Seguim les marques del GR 5. El camí puja fort, gairebé sempre per escales d’obra.

 

7. Bifurcació de camins, 530 m. Deixem a la dreta la drecera dels Tres Quarts (GR 96) i continuem pel camí de l’esquerra que puja al nord-oest. Arribem al cim de la canal i seguim el camí que planeja cap a l’oest, i després baixem fins a una pista que prenem, a l’esquerra, i aviat arribem al camí de la Santa Cova en un revolt tancat.

 

8. Camí de la Santa Cova, 630 m. Indicador: monestir de Montserrat GR 5/96 (dreta, oest), Santa Cova (esquerra, sud-oest). Seguim el camí cimentat i amb graons molt amples, cap a la dreta, que puja en un pendent fort en paral·lel a la via del cremallera, que tenim a la dreta. Passem pel davant de l’estació superior de l’aeri, a l’esquerra, i per unes escales a tocar de l’estació del cremallera accedim a la plaça de la Creu.

 

  Foto extreta de Generalitat.cat

 

9. Santuari de Montserrat, 705 m. Plaça de la Creu amb l’Oficina d’Informació, l’estació del cremallera, i altres.

 

 Foto extreta de Generalitat.cat

 

10. Quan siguem adalt, només caldrà baixar i això a dia d'avui és el més fàcil de tot ja que el cremallera resseguirà el nostre recorregut en vint minuts! Podrem anar a taquilles i adquirir el nostre bitllet per 6€ o menys si sou joves, 3a edat o família nombrosa! Consulteu preus i horaris

 

 

La ruta la podreu fer amb Wikiloc o si preteneu seguir la ruta amb el telèfon mòbil el Patronat de Montserrat ofereix la seva Ruta On-line

 

Recordeu portar una gorra, bon calçat, aigua i moltes ganes d’arribar a dalt! I de baixada... Cremallera!

Juny 26, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.