932 041 041

Història del curiós casament de Jovita Sala

Tothom sap que si ets un amant de la muntanya i la natura, Vall de Núria és un dels racons més especials per celebrar un dels dies més importants de la vida.

És el cas de la Jovita Sala que es va casar l’any 1954 a Vall de Núria. Però el seu casament no va ser l’únic que es va celebrar aquell dia, ella, i els germans del seu promès es van casar al mateix dia a la mateixa hora.

Hem parlat amb ella, que anys després ens explica com va ser el seu casament i quines són les coses que ella ha valorat més.

 


 ENTREVISTA A JOVITA SALA

 

Per quin motiu van decidir casar-se els 3 germans a Vall de Núria al mateix dia? 

En aquella època, casar-se a Vall de Núria era una costum d’arreu de Catalunya, no només de Ribes de Freser. Moltes parelles decidien celebrar el seu dia entre les muntanyes i l’encant d’un lloc com és Núria.

 

Així doncs, nosaltres no podíem ser menys. Donava la casualitat que en aquell any, tots els germans del meu promès, excepte el més petit, estàvem emparellats i que tots volíem casar-nos el més aviat possible. Així doncs, vam aprofitar el moment per fer-ho a Vall de Núria.

Amb els anys aquest costum s’ha anat perdent i actualment no hi ha tantes parelles com abans que decideixin pujar fins a Núria per donar el Sí vull, i la veritat és que és una pena.

 

 

Com va ser l’experiència de casar-se 4 parelles de cop?

Va ser una experiència molt bona de la qual en guardo un molt bon record.  Vam agafar el Cremallera per pujar a Núria. Imaginat 4 famílies senceres ocupant-ho tot, el Cremallera i, òbviament, l’església. Recordo que estava plena a vessar. Va ser una experiència molt divertida plena de gent!

 

Un cop vam acabar la cerimònia, vam fer el convit allà i ens van posar un servei especial de Cremallera per poder baixar de nit.

 

 

Ha tornat a Vall de Núria des d’aleshores?

Oi tant! Vall de Núria és un dels meus llocs preferits de Catalunya. Abans hi anava molt més que ara però hi acostumo anar dos o tres vegades a l’any.

 

Sóc sòcia de l’associació de dones de la Vall de Ribes que s’encarreguen de fer xerrades, cursets i moltes activitats durant l’any. Cada any des del 1991 se celebra l’ofrena a Núria, i mai fallo! Ens donen esmorzar i tot!

 

La veritat és que és una gran sort formar-hi part.

 

 

Com ha anat canviant Vall de Núria des de que es va casar?

Ha canviat moltíssim! Recordo que la façana estava sense acabar i totes les activitats que s’hi fan ara, abans no  existien. No hi havia les barques, ni els tallers pels nens... en definitiva no era tant turístic.

 

El que si que no ha canviat gens és la manera de com es tracta la Vall. Sempre se l’ha cuidat moltíssim, ara i abans. Està tot molt net, no hi veuràs mai una cosa que no estigui el seu lloc. Hi fan un treball impecable.

 

 Foto de Vall de Núria l'any 1960

 

Per últim, Per què recomanaries a les parelles casar-se a Vall de Núria?

Sincerament, per la intimitat que tens. Almenys nosaltres ho vam fer per això. A Vall de Núria, només hi ets tu i els teus.

 


 

Vall de Núria està envoltada d'un entorn únic i meravellós que converteix el dia de l’enllaç en una experiència inoblidable. A través del recorregut del cremallera amb el cotxe saló, els nuvis gaudeixen d’un recorregut màgic, en bell mig de la natura. Més informació sobre casaments a Vall de Núria.

Maig 12, 2020
Altres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.