932 041 041

ca

L'actualitat del Grup FGC 

El Blog

Tren del Ciment

El tren del ciment

Es tracta d'una línia que històricament unia l'antiga fàbrica de ciment Asland de Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà, des d'on partia la línia del ferrocarril de via estreta cap a Berga i Manresa.

Al Ferrocarril Turístic de l'Alt Llobregat o el Tren del Ciment es tracta d'una línia que històricament unia l'antiga fàbrica de ciment Asland de Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà, des d'on partia la línia del ferrocarril de via estreta cap a Berga i Manresa.

El trajecte de l’antic Tren del Ciment, que dura aproximadament 20 minuts, el realitza una locomotora dièsel amb quatre cotxes que tenen una capacitat per a 25 viatgers cadascun. Té un recorregut de 3,5 quilòmetres i para a 4 estacions.

 

 

La Pobla de Lillet

A l'antiga estació de la Pobla de Lillet, inici del nostre recorregut, podeu gaudir d'una visita a l'exposició "Ferrocarrils secundaris, industrials i turístics a la vall del Llobregat", que us ofereix una presa de contacte amb els elements més representatius de l'època dels carrilets i dels trens miners i industrials de la vall.

 

La Pobla Centre

La Pobla de Lillet té un ampli ventall d’atractius turístics: el Pont Vell, el pont més antic que actualment travessa el riu Llobregat; el Casc Antic; la dotzena de fonts que hi ha repartides per tota la població; l’Església de Santa Maria de Lillet; el Monestir romànic de Santa Maria de Lillet, construït al segle IX; la Rotonda de Sant Miquel, una esglesiola romànica de planta circular; el Castell de Lillet; i la Serra de Catllaràs, un espai ideal per gaudir de la natura en tota la seva plenitud on trobem el Santuari de Falgars. Reviviu les nostres festes i tradicions i gaudiu del producte artesà que us podem oferir.

Jardins Artigas

Els Jardins de Ca l'Artigas són uns jardins de tipus naturalista, amb pedres, aigua i vegetació, i foren dissenyats a principis del segle XX per l'arquitecte Antoni Gaudí. L'arquitecte havia arribat a la Pobla de Lillet per projectar el Xalet del Catllaràs on s'allotjarien els enginyers de les mines de carbó situades a la mateixa serra i que s'utilitzarien per proveir els forns de la fàbrica de ciment Asland que s'estava construint al Clot del Moro. Durant la seva estada a la Pobla, Gaudi va allotjar-se a casa dels Artigas i, en agraïment per l'hospitalitat rebuda, projectà per a la família uns jardins just al darrere de la seva fàbrica: els Jardins Artigas.

 

 La Cantina

Des de fa uns anys la fàbrica s'ha convertit en el Museu del Ciment Asland de Castellar de n'Hug, seu del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), on el visitant a través del centre d'interpretació i d'un itinerari per les galeries i els grans espais industrials que resten en ruïnes, descobrirà els orígens d'aquesta fàbrica i del ciment pòrtland.

Juny 21, 2017
Altres webs del Grup FGC
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.