932 041 041

Diferències entre neumàtics d’estiu i d’hivern

Hi ha dos tipus de neumàtics. Els pots canviar per adaptar-los als canvis climàtics. Però realment, quina és la diferència entre ells?

 

Els neumàtics són un dels elements més importants de la conducció, a més són l’únic punt del vehicle que es manté en contacte amb l’asfalt.

 

Si decideixes fer un viatge algun lloc on hi hagi una temperatura més alta o més baixa a l’habitual, has de tenir en compte que hi ha dos tipus de neumàtics. Els pots canviar per adaptar-los als canvis climàtics. Però realment, quina és la diferència entre ells?

 

Tenen tres característiques diferenciadores principals: el compost de la goma, l’estructura i el dibuix de la banda de rodament.

 

Neumàtics d’hivern 

- Ofereixen un major rendiment amb temperatures inferiors a 7ºC.

- Tenen una major quantitat de goma natural i això fa que amb el fred, les rodes mantinguin la seva flexibilitat. Com més tou sigui el neumàtic, major serà l’adherència a la carretera.

Els neumàtics d’hivern tenen milers de ranures, conegudes com a “laminillas”, a la banda de rodament. La seva funció és evacuar l’aigua i evitar l’aquaplaning.

- A més, el dibuix de la banda de rodament és més profund. Els neumàtics incorporen unes cavitats per on entra la neu. Al trobar-se amb la neu de l’asfalt, s’adhereix millor a la carretera.

 

Neumàtics d’estiu

- Ofereixen un major rendiment amb temperatures superiors a 7ºC.

- Tenen menys quantitat de goma natural i estan fabricats amb un cautxú més dur que els d’hivern. D’aquesta manera el neumàtic tindrà una textura suficientment tova per poder-se adherir fàcilment a la carretera.

- La superfície del neumàtic és més ample. Per aquest motiu, facilita una millor adherència dels neumàtics en la conducció.

- Totes les característiques mencionades anteriorment proporcionen més seguretat, ja que redueix el temps de frenada.

 

Com distingir els neumàtics d’estiu i d’hivern?

Pots diferenciar si es tracta d’un neumàtic d’hivern, si apareix en un dels laterals el símbol d’un floc de neu dins d’una muntanya.

 

Recordar fer una revisió abans d’emprendre un viatge llarg. Descansar cada dues hores de conducció o 200 km recorreguts. Dies abans de la data de sortida, revisa la previsió climatològica per planificar millor el teu viatge.

Febrer 26, 2021
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.