932 041 041

Consells per fer un bon ús de l'aire condicionat

L'aire condicionat fa gastar més combustible al cotxe? Descobreix si això és cert en aquest post!

 

L'aire condicionat fa gastar més combustible al cotxe. Això fa que molts conductors i conductores evitin posar-lo fins que és estrictament necessari.

 

De fet, hi ha estudis que indiquen que quasi la meitat dels conductors, no connecten l'aire condicionat fins que la temperatura assoleix els 28 graus. Clarament, això és un error. Quan se superen els 22 graus dins de l'habitacle, al conductor li pot entrar somnolència amb més facilitat.

 

A 27 graus de temperatura, la velocitat de reacció és fins a un 22% més lenta que quan se circula a 22 graus. A més, l'aire condicionat, ajuda a reduir fins a 88% del pol·len i altres al·lergògens, sempre que els filtres d'aire estiguin nets.

 

 

Si et segueix preocupant el consum de l'aire, a continuació et donem uns trucs molt senzills que t'ajudaran a tenir el vehicle fresc sense forçar el sistema.

 · Per no portar a l'extrem el sistema de climatització i per evitar el contrast entre l'interior del cotxe i la temperatura que et trobes quan baixes d'ell, els experts recomanen que la temperatura ideal ha d'oscil·lar entre els 22 i 24 graus.

 

 · Per ser més eficient a l'hora de refrigerar el vehicle, pots orientar els sortidors d'aire cap amunt. L'aire fred és més pesat que el calent, així provocaràs moviments d'aire per dins del cotxe. Per una altra banda, pots enforcar els sortidors laterals cap a les finestres, d'aquesta manera es crearà una barrera entre l'aire i la calor que provoca el contacte directe del sol.

 

 · Si passaràs bastant temps conduint, és important la recirculació de l'aire, de manera que s'aprofitarà l'aire de l'interior ja refrigerat i castigaràs menys el sistema compressor. Si per al contrari el cotxe està molt calent, és més eficaç introduir aire de l'exterior per baixar més ràpidament la temperatura.

 

 · Per ajudar a l'aire condicionat a treballar, l'ideal és obrir les finestres una mica durant els primers minuts de conducció. Has de tenir en compte que a una velocitat superior a 80 km/h, el cotxe pateix una pèrdua d'aerodinàmica i consumeix més carburant.

 

 · Per últim, apaga l'aire condicionat uns minuts abans de parar el motor, així evitaràs forçar el compressor.

 

 

Tot i que aquests consells et poden ajudar, no oblidis de realitzar correctament el manteniment del vehicle en el moment adient.

 

Pots demanar cita al nostre concessionari oficial i t'atendrem l'abans possible perquè puguis gaudir del teu vehicle en les millors condicions possibles.

Juny 15, 2021
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.