932 041 041

Temps passat

Una setmana plàcida en la que dissabte passat va ser el darrer dia que ens va precipitar, deixant encara força neu a la  muntanya; però  que amb la bonança d’aquesta setmana va fonent ràpidament. Vàrem tenir una mínima de 0.0ºC la matinada de dimecres i actualment la mínima és de 6.4ºC i la màxima avui divendres amb 12,4ºC. La tramuntana ha set present tota la setmana fent que la temperatura de sensació fos més acusada. Màxim cop de vent el dimecres amb 55 km/h.

 


 

 Previsió

Gaudirem d’un cap de setmana espectacular amb bona temperatura i ideal per fer activitat de muntanya. Les temperatures pujaran amb màximes que s’esperen de 16ºC a la cota de 2.000m, les mínimes seran de 6ºC. No s’esperen glaçades ni a dalt dels cims, ja que la isozero s’espera a 3.800m!. Vent fluix poc destacable.

Diumenge a la tarda augmenta la possibilitat de que hi hagi alguna tempesta que podria portar aparell elèctric. De cares a la setmana entrant sembla que seguirem amb aquesta bonança primaveral; però dimecres hi hauria un canvi cap a més inestabilitat i ruixats dispersos.

 


 

Condicions de la muntanya

Només queda neu a partir de la cota 2500m.  aproximadament, en els vessant més protegits del sol com són l’Embut (Puigmal) i Noucreus. Per sota només trobarem neu en els fons de torrent i en alguna congesta aïllada.  No arriben prou avall com per poder gaudir d’una pujada amb esquís, només apte per aquells fanàtics que vulguin acomiadar la temporada i estiguin disposats a caminar entre 35-45 min amb els esquís a l’esquena. El vessant nord hi ha raconades on podrem baixar fins 2300.

Si anem a peu, trobarem ¾  parts dels camins d’ascensió en condicions estivals, però el tram final el trobarem ple de neu encara. Amb la previsió de temperatures que tenim,  aquesta neu estarà en condicions de neu tova i en la que fàcilment ens enfonsarem. Malgrat que la isozero estigui a 3.800m i no hi hagi previsió de gelades, el vent pot fer que trobem neus dures en carenes i cims per tant no oblidem dur uns gramponets a la motxilla fins que la neu desaparegui del tot.

 

La crema del sol, les ulleres i la gorra seran imprescindibles per aquells que pugeu a cotes altes.

Mentre hi hagi neu hi ha risc d’allau, encara que actualment és molt baix: 1 sobre 5, no deixeu de consultar el butlletí de perill d'allaus.  En qualsevol de les modalitats en que ens endinsem a la muntanya, no podem oblidar de portar el material d’auto-rescat d’allaus: pala, DVA i sonda.

Els camins de mitja alçada com el de Fontalba i el dels Enginyers es troben en perfectes condicions i  nets de neu; però en aquesta part de la temporada cal estar atents a les condicions canviants, i a les tempestes de tarda. 

 

El Camí Vell està en perfectes condicions per recorre'l. 

 

Maig 31, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.