932 041 041

Condicions de la muntanya 29/03/2019 - Vall de Núria

Encara hi ha racons amb molta neu! Per fi arriba moviment atmosfèric. Dissabte serà el millor dia del cap de setmana per poder fer activitat. Diumenge a mig matí entrarà un front de S, SE augmentant les  nuvolades i amb una mica de precipitació, amb forma de neu a partir dels 1800m. Seran precipitacions suaus.


Temps passat

 

Setmana primaveral en quant a temperatures, màxima dilluns 9,1ºC amb nits fredes, ha glaçat cada nit amb la mínima dijous i divendres amb -3,8ºC; però sense cap precipitació, com fins ara. Dilluns nit i dimarts, s’activa el vent del nord amb cops de fins a 75 Km/h en la zona del Santuari i fins a 112Km/h en l’estació meteorològica de l’Embut.

 


  

Previsió meteo

 

Per fi arriba moviment atmosfèric. Dissabte serà el millor dia del cap de setmana per poder fer activitat. Diumenge a mig matí entrarà un front de S, SE augmentant les  nuvolades i amb una mica de precipitació, amb forma de neu a partir dels 1800m. Seran precipitacions suaus.

La setmana entrant es veu més moviment amb probabilitats d’altres nevades cap a dimecres una mica més abundants, potser cap a 15cm. Dijous hi haurà una entrada de vent del nord provocant un ambient propi del cor del’hivern.

 

Podeu consultar la previsió i estat de la vall al Comunicat de Neu i a les Webcams.

 


Condicions de la muntanya

Foto: Puigmal i Vall de l'Embut

 

Malgrat que la visió clàssica de Núria, l’arribada des del túnel del llac, no poguem veure gaire neu, no us desanimeu perquè n’hi ha d’amagada!!

 

Tot el vessant sud de Núria està en unes condicions de molt poca innivació .Hi ha un contrast molt elevat entre el vessant sud, gairebé sense neu, i el vessant nord, amb bones condicions.

Pels més incondicionals encara trobareu racons on poder gaudir de condicions hivernals. Ara bé  caldrà anar a buscar la neu en cotes superiors. A la zona de l’Embut haurem de caminar pe 20-30 min per arribar a 100m abans del Forat de l’Embut on ja podrem calçar-nos els esquís o raquetes. Tota la vall de l´Embut té bones condicions podem arribar fins i tot a dalt al Puigmal amb esquís; cal però buscar els passos de neu en la zona superior, a partir del col l d’Err. El vessant Nord també hi trobem condicions amb neu fins al peu de l’estació d’esquí, cal descalçar-se en algun tram de la part final.

 

El Pic de Segre ja no és possible de fer amb esquís.  Les valls de Finestrelles, Eina i Noufonts no tenen continuïtat de neu.

L’altre alternativa és anar a buscar el vessant nord de Carançà mitjançant la Vall de Noucreus. Ens trobarem que haurem de caminar els primers 20-30 minuts fins a 100m per damunt del pont de l’Escudé. Recorrerem tota la vall fins arribar a la pala final on  caldrà fer  part de la mateixa sense esquís.

Si anem a peu penseu que malgrat es veu  poca neu encara no és possible fer  ascensions en mode estival, hi ha molts racons amb neu/gel.

 

Estem amb neus primaveres, la neu transforma cada dia de neu dura/gel a neu de fusió. No oblidar portar els grampons i el material de seguretat per  aturar  una eventual caiguda, així com el piolet i el casc. El risc d’allaus està estabilitzat en 1 sobre 5.  Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus. En qualsevol modalitat que ens acostem a la muntanya l’hivern no podem oblidar dur el material de seguretat,  grampons, piolet i casc; i el material de auto-rescat en allaus com és la pala l’arva i la sonda.

 

Quan ja semblava que estava tot dat i beneït potser aquesta setmana donarà una mica de respir pels amants de la muntanya hivernal.

 


Camins mitja muntanya

Foto: Puigmal per la vessant Coll d'Err

 

Atenció perquè aquests camins poden canviar radicalment en funció de la cota de neu.

El camí dels Enginyers no hi trobem  neu però creua diversos torrents que poden presentar  gel . Es desaconsella  totalment recorre’l ja que passa per trams amb vessants molt exposats en els que una eventual caiguda podria ser fatal.

El camí de Fontalba,  té neu dura i/o gel en algun tram.  Es desaconsella  recorre’l a persones que no tinguin experiència en muntanya hivernal.

El Camí vell gairebé no hi trobarem res de neu, algun tram en que el mateix camí fa de  desguàs i això provoca que trobem gel a primera hora; però que fàcilment el podrem voltar. No obstant no es recomana a persones que no tinguin experiència en la muntanya  hivernal.

 

 

 

Març 29, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.