932 041 041

Condicions de la muntanya 22/03/2019

La tendència per aquesta setmana és temps primaveral 100x100 temperatures suaus (7/9 ºC ) sense arribar a les màximes de la setmana  passada.

Nits amb glaçades tot i que la inversió tèrmica farà que hi hagi glaçades més importants al fons de  les valls que en  muntanya. 

Ara sí que fa el temps que toca!!.

 


 

Temps passat 

Aquesta primavera constant que portem aquest hivern, ha fet una petita excepció a principis de setmana,  fent que la temperatura hagi arribat a -4.9 ºC dimecres a la matinada. La màxima se la va emportar el dissabte passat amb 15ªC a ple migdia.

 

Un petit ruixat dilluns va deixar un registre testimonial  de 0.1 mm, va arribar a enfarinar a dalt els cims però a migdia ja va fondre.

 

 


 

Previsió meteo

La tendència per aquesta setmana és temps primaveral 100x100 temperatures suaus (7/9 ºC ) sense arribar a les màximes de la setmana  passada. Nits amb glaçades tot i que la inversió tèrmica farà que hi hagi glaçades més importants al fons de  les valls que en  muntanya. Per la tarda podria haver alguna nuvolada pròpia d’aquesta època però sense possibilitat de precipitació destacada.

 


 

Condicions de la muntanya

Tot el vessant sud de Núria està en unes condicions de molt poca innivació. Hi ha un contrast molt elevat entre el vessant sud, gairebé sense neu, i el vessant nord, amb bones condicions  a partir de 1900m.

 

Pels més incondicionals encara trobareu racons on poder gaudir de condicions hivernals. Ara bé caldrà anar a buscar la neu en cotes superiors. A la zona de l’Embut haurem de caminar pe 15 min per arribar a 100m abans del Forat de l’Embut on ja podrem calçar-nos els esquís o raquetes. Tota la vall de l'Embut té bones condicions però si volem anar al Puigmal, haurem de canviar els esquis/raquetes pels grampons en la seva part final. És més recomanable enfilar-nos cap al vessant W del Pic de  Segre que presenta una baixada molt maca i en bones condicions.

Les valls de Finestrelles, Eina i Noufonts no tenen continuïtat de neu.  La vall de Noucreus malgrat un tram anterior  al pont de l’Escudé que no té neu, després  trobarem el clàssic fil de neu pel fons del torrent que ens emanarà a la pala final que ara es troba discontinua en un petit tram.  A partir d’aquí podrem saltar a la zona de Carançà amb millors condicions d’innivació adjuntem fotos.

 

Estem amb neus primaveres, la neu transforma cada dia de neu dura/gel a neu de peixateria. No oblidar portar els grampons i el material de seguretat per aturar una eventual caiguda, així com el piolet i el casc.

El  risc d’allaus està estabilitzat en 1 sobre 5.  Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus. En qualsevol modalitat que ens acostem a la muntanya l’hivern no podem oblidar dur el material de seguretat, grampons, piolet i casc; i el material de auto-rescat en allaus com és la pala l’arva i la sonda.

 


 

Camins mitja muntanya

 El camí dels Enginyers no hi trobem  neu però creua diversos torrents que poden presentar  gel . Es desaconsella  totalment recorre’l ja que passa per trams amb vessants molt exposats en els que una eventual caiguda podria ser fatal.

 

El camí de Fontalba,  té neu dura i/o gel en algun tram.  Es desaconsella recorre’l a persones que no tinguin experiència en muntanya hivernal.

 

El Camí vell gairebé no hi trobarem res de neu, algun tram en que el mateix camí fa de  desguàs i això provoca que trobem gel a primera hora; però que fàcilment el podrem voltar. No obstant no es recomana a persones que no tinguin experiència en la muntanya  hivernal.

 

Fotos de @corriolsdellum i Agents Rurals.

Març 22, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.