932 041 041

Cap de setmana favorable per fer activitat

 

Temps passat 

Aquest darrers set dies, des de divendres passat, hem viscut les acaballes d’un front i hem entrat en un curt període de calma. La precipitació de divendres passat ens va deixar un pam de neu nova que després el fort vent ha a nat escampant, diumenge vàrem patir fort vent mantingut amb cops de 104 km/h al cap del Tc. De la Pala. Les temperatures han ballat molt, de la mínima de -11ºC el diumenge als 6,9ºC del dimecres. Dimarts però va entrar un front aponentat fent que plogués durant una estona fins als 2.200m.

 


Previsió 

Cap de setmana tranquil sobretot dissabte i diumenge matí, una mica ennuvolat, però sense precipitacions, potser la nit de diumenge o dilluns al matí. Ens creuarà un front de ponent fent pujar una mica les temperatures i amb vent de cara a diumenge, sobretot al  migdia s’espera un canvi en el temps amb entrada de vent del nord i baixada de temperatures. Per dilluns dimarts sembla que tindrem una situació de nord amb fred i vent que calmarà  la resta de la setmana.

 

 

Estat de la muntanya

Hem guanyat en neu i es nota en els torrents que estan ven colgats i són gairebé tots transitables, la pujada de temperatures inclòs la mica d’aigua que va caure fa que la capa recent s’hagi compactat i es vagi endurint, en alguns punt trobem neu primavera. Tot i que en cotes baixes també tenim zones amb crostes. Els vessants  nord predomina la neu dura.

El fort vent de diumenge ha augmentat els pelats allà on ja n’hi havia, la part final del Puigmal per l’Embut no és esquiable cal anar pel coll d’Err. En canvi La cara SW de Noufonts ha agafat força neu; la mateixa cara del Pic de Segre també es troba en bones condicions per a l’esquí de muntanya.

 

Els vessants Nord de Carançà , Finestrelles,  els trobem ben plens de neu permetent-nos enllaçar itineraris i vessants  pels més necessitats de desnivell.

 

Per fer alpinisme o raquetes de neu ho trobarem molt bé de neu en general endurida al matí  i en vessants sud s’estovarà a migdia.

En les cotes superiors en llocs molt ventats podem trobar zones glaçades. No podem deixar de portar el material de seguretat com són els  grampons, casc i piolet, en qualsevol modalitat que ens endinsem a la muntanya hivernal. La pujada de temperatures de dissabte pot fer que la neu s’encrosti força i sigui més difícil de tractar.

 

 El risc d’allaus ha baixat força i el trobem en 1  sobre 5, el bo d’aquest dies ha fet que s’endurís la neu i augmentés l ‘estabilitat. Caldrà posar atenció a les plaques que es van formar  en vessants sud i  est. Trobareu tota la informació al Butlletí de Perill d’allaus: http://www.icgc.cat/Ciutada/Explora-Catalunya/Allaus/Butlleti-de-Perill-d-Allaus-BPA. Sempre que ens endinsem a la muntanya hivernal  i en qualsevol de les seves modalitats portarem el material d’auto-rescat  en allaus com és el DVA, la  pala i sonda.

 

El Camí Vell torna a tenir  neu i glaç en gairebé la seva totalitat. La primera  part més pròxima a Queralbs el trobarem net de neu però a partir de l’entrada de les gorgues  de Núria, els tram de neu i gel seran continuats fins arribar al Santuari. No es recomana  a persones que no tinguin experiència i material per a la muntanya hivernal.

 

Els camins de Fontalba i Camí dels Enginyers no són recomanables degut a que creuen diversos sectors obacs en els que trobem neu dura o gel; travessen grans pendents amb risc de caiguda potencialment perillosa i no són recomanables durant aquesta època de l'any.

 

 

Febrer 08, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.