932 041 041

Recordem que el mes d'abril es mantindran oberts el Tren Cremallera, Parc Lúdic i l'Hotel - Apartaments fins al 22 d'abril, així com la resta de serveis i activitats entorn del santuari. Les pistes d'esquí estan tancades. + info aquí.

 


 Temps passat

 

Finalment les esperades nevades han arribat aquest dimarts i dimecres han caigut uns 20cm a la cota 2.000m (21.8l). Les temperatures han baixat força amb una mínima aquesta nit de dijous de  -9.6ºC i màxima el dilluns amb 7ºC. Durant  la precipitació els vents han set de component sud arribant als 50 km/h a la cota 2.000m.

 


 

Previsió meteo

Continua la inestabilitat, s’esperen nevades per dissabte al matí que podrien acumular novament entre 10 i 20 cm. Diumenge arrencarà amb més clarianes però a la tarda es tornarà a engrescar amb noves nevades. Situació primaveral amb molta variabilitat d’una vall a l’altre, possibilitat de llamps i trons.

La setmana entrant també tindrà moviment amb possibles precipitacions per dimecres i dijous, també en forma de neu. Temperatures fredes per l’època sense vents destacables.

 


 

Condicions de la muntanya

 

Avui divendres veiem com els 20 cm han passat ràpidament a 9 cm degut a la insolació d’ahir dijous i de la humitat que ha fet assentar la neu. Tot i que s’esperen noves nevades, caldrà anar amb atenció allà on havia el sòl descobert. Als punts on ja hi havia neu trobarem condicions excel·lents. Principalment la zona de l’Embut i fons del torrent de Noucreus.

Podem sortir amb els esquís als peus des del Santuari i també podrem fer raquetes amb facilitat pels camins de l’entorn del Santuari.

Fàcilment aquestes condicions milloraran de cara a demà i tindrem més àrees en bones condicions.

El  risc d’allaus ha passat a  2 sobre 5.  Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus. En qualsevol modalitat que ens acostem a la muntanya l’hivern no podem oblidar dur el material de seguretat, grampons, piolet i casc; i el material de auto-rescat en allaus com és la pala l’arva i la sonda.

 


 

Camins mitja muntanya

Atenció perquè aquests camins poden canviar radicalment en funció de la cota de neu.

El camí dels Enginyers i Fontalba es troben amb neu en tot el seu recorregut.  Es desaconsella totalment recorre’l ja que passen per trams amb vessants molt exposats en els que una eventual caiguda podria ser fatal.

El Camí Vell trobarem neu continua a partir del pla de Sallent. Fàcilment podem patir una relliscada, no es recomana a persones que no tinguin experiència en la muntanya hivernal.

Abril 05, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.