932 041 041

Condicions a la muntanya - Predicció actualitzada pel cap de setmana a Vall de Núria

Coneix la previsió pel cap de setmana a Vall de Núria! Data d'actualització: 21/5/2021

METEO

Els darrers quinze dies hem tingut una situació bastant continuada de ponent i garbí amb poca precipitació, 3,8 mm en la darrera setmana però sovint tapat i emboirat.

 

La temperatura màxima molt estable en els 13,5ºC i només el dijous 20 va glaçar a 2.000m amb -0.8ºC degut a un pas d’un front fred; en general mínimes per sobre dels 1,5ºC a 2.000 m.

 

 

Pel cap de setmana sembla que la tendència de la temperatura serà a pujar lleugerament i afavorir la creació de nuvolades a partir de migdia que facilitaran la possibilitat de tenir tempestes a tot el sector del Pirineu oriental.

 

De cares a la setmana entrant sembla que tindrem un temps més estable. Cal pensar que aquesta època tot és molt variable. Al web de Meteomuntanya estareu constantment informats.

 


 

CONDICIONS A LA MUNTANYA  

 

 

Estat muntanya:

 

Ja no hi ha mantell nival, només algunes congestes aïllades en carenes i fondalades. Alguna més gran al vessant nord, en cap cas esquiables.

 

Progressivament el verd immaculat va pujant de cota, però encara no arriba a les cotes més altes. Probablement és una de les èpoques més maques per fer muntanya, quan es fa palès la gran biodiversitat que tenim.

 

 

Cal però tenir en conte que les congestes aïllades ens poden donar algun ensurt, més encara si hi hagués alguna baixada de temperatura sobtada.

 

Un cop es retira la neu ens sembla que el risc en muntanya és menor, però no podem menysprear les tempestes de tarda en que els llamps i la hipotèrmia, poden provocar novament situacions de perill.

 

Cal programar els itineraris pensant en aquest risc i dur el material necessari per afrontar una tempesta com a últim recurs.

 


 

Camins i accessos:

 

L’accés al Puigmal per Núria ens farà a travessar encara 3 ó 4 congestes prou grans, no és fàcil voltar-les, per tant encara que sigui uns gramponets de “runner” ens poden facilitar molt poder-les travessar.

 

En trobarem també en alguns punts de l’Olla i si volem baixar cap el vessant nord, encara trobem més congestes.

 

 

Els camins dels Enginyers a Coma de Vaca, gorges del Freser, Fontalba i Camí Vell es poden recórrer sense dificultat.

 

Calculeu bé els horaris amb marge per si teniu algun imprevist, porteu aigua, menjar, roba d’abric, paravent i una petita farmaciola per primers auxilis.

 

Tingueu present que una tempesta sobtada pot fer canviar la situació en un gir radicalment; fem que la nostra visita a la muntanya sigui sempre una experiència positiva.

 

 

Fotografies pròpies

Maig 31, 2021
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.