932 041 041

Condicions a la muntanya - Predicció actualitzada pel cap de setmana a Vall de Núria

Coneix la previsió pel cap de setmana a Vall de Núria! Data d'actualització: 09/4/2021

METEO

Estem en situació de desgel, la neu fon ràpidament i ja no se’n troba gairebé als vessant solells. Les temperatures han anat variant tal com marca la primavera. Hem tingut màximes de gairebé 13ºC però dos dies després, màxima de 6ºC el Diumenge sant.

 

En quant a les mínimes, les més baixes les hem tingut aquests darrers dies amb -5,7ºC la nit de dimecres; mentre que la setmana anterior, que va ser molt més primaveral, vàrem tenir una mínima de 2,7ºC positius el divendres dia 2/04. 

 

És la característica de la primavera, la gran variabilitat que fa que haguem d’informar-nos constantment degut a que les previsions canvien en molt poques hores. 

 

 

La previsió per aquest cap de setmana va d’acord amb el confinament; no permetrà gaudir gaire de l’activitat exterior. El pas d’un front atlàntic primer ens deixarà una enfarinada per avui divendres, un dissabte tapat i diumenge precipitarà amb més contundència, s’esperen uns 12mm.

 

Primer en forma d’aigua però ràpidament passarà a ser neu (podria deixar uns 15 cm). Seguiu les previsions al web de Meteomuntanya per estar constantment informats. 

 


 

CONDICIONS A LA MUNTANYA  

 

 

Estat mantell:

Només podem parlar de mantell nival en la cara nord  i la coma de l’Embut, la resta són congestes aïllades, no apte per l’esquí de muntanya. Hi haurà un petit parèntesis a partir de dimarts/dimecres de la setmana entrant, en que es podrà aprofitar la neu caiguda la nit de diumenge; i dilluns, però amb una data de caducitat curta, ja que sembla que vindrien més precipitacions i en aquesta època, molta precipitació ja és en forma d’aigua en la cota 2.000m.

 

Tots aquests canvis de temperatura, ara pluja, ara neu, ara glaça i ara no, afecten en una superfície glaçada a primera hora, inclòs la gleva, que ens pot fer relliscar fàcilment i patir-ne les conseqüències. És imprescindible portar el material de seguretat (piolet, casc, grampons) per evitar aquestes caigudes.

 

 

El risc d’allaus continua en baix, nivell 1 sobre 5, però amb la nevada prevista i el possible vent, sempre es poden formar noves plaques.

 

Caldrà seguir la informació al butlletí de perill d’allaus de l’ICGC. Tanmateix, per poca neu que hi hagi, no deixarem el material d’autorescat d’allaus a casa i durem sempre la pala el DVA i la sonda.

 


 

Camins i accessos:

 

 

El Camí Vell té algun zona on hi desaigua algun torrent que de bon matí podem  trobar-hi gel, no obstant amb cura es poden salvar. Caldrà seguir l’evolució meteorològica, ja que dilluns podríem trobar el terç superior amb neu.

 

Els camí dels Enginyers està sense neu; no obstant hi ha alguna torrentera  en que es travessa zones de grans pendents en que hi pot quedar alguna congesta de neu i una eventual caiguda podria tenir greus conseqüències, no es recomanen a persones que no tinguin experiència en muntanya. Amb la nevada prevista per diumenge i dilluns  no serà una bona opció recorre aquest camí, millor esperar a que torni a fondre, que ho farà ràpidament.

 

El camí de Fontalba continua presentant  neu dura i gel en els trams d’obaga, malgrat a no tenir neu en els sectors solells. No es recomana a persones que no tinguin experiència en la muntanya hivernal.

 

 

Fotografies cedides per David Codony

Abril 09, 2021
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.