932 041 041

Condicions a la muntanya - Predicció actualitzada pel cap de setmana a Vall de Núria

Coneix la previsió pel cap de setmana a Vall de Núria! Data d'actualització: 20/05/2022

 

Arribada precipitada de l’estiu. Una onada de calor subsahariana ens roba la primavera. Temperatures record per un mes de maig contrasten amb les glaçades record de principis de març.

 

Les poques congestes de neu que resten es poden esquivar voltant-les. En el vessant nord perduraran encara un temps.

 

Si es produeix un canvi de temps amb entrada de nord, podríem trobar alguna situació de neu dura en cotes altes a primeres hores del dia, sinó el que trobarem és neu molla que ens dificultarà el pas.

 

Atenció als perills de la muntanya a l’estiu, la insolació, la deshidratació i les tempestes. Cal protegir-se del sol, barrets, crema, portar aigua suficient i sobretot evitar estar en cotes altes en situacions de tempesta elèctrica i/o pedregades.

 

La millor solució és anar-hi ben d’hora i a la tarda ser ja al final de l’excursió.

 

METEO

 

Cap de setmana en que arribaren al punt màxim de l’onada de calor, s’esperen altes temperatures per l’època, ara per ara no s’esperen tempestes de tarda. A partir de dilluns recuperarem temperatures més primaverals.

 

 Trobareu tota la informació a meteomuntanya.cat i meteocat.cat

 


 

CONDICIONS A LA MUNTANYA  

 

Estat del mantell:

 

Amb el canvi sobtat de temperatures la neu ha reculat molt en els vessants solells, evidentment ja no és practicable per a activitats hivernals.

 

No obstant les congestes de neu encara resistiran en els vessant obacs un parell de setmanes ben bones. A nivell de risc d’allaus tot el que havia de baixar ja ho ha fet. 

 

Trobareu tota la informació al Butlletí d’allaus que publica diàriament l'Institut Cartogràfic de Catalunya.

 


 

Camins/accessos a Núria:

 

Trobarem congestes de neu per la Coma de l’Embut per pujar al Puigmal a partir del pluviòmetre. Per Fontalba no trobarem neu, tan sols una congesta cimera. Per anar al sector de Noucreus trobarem congestes a la pala final.

 

Si volem anar a Carançà cal pensar que en el sector nord les congestes són més abundantsi el pendent fort; és millor esperar a l’inici de l’estiu.

 

 

El camí vell el trobem ja en format estival, sense cap condicionant. Els camins de Fontalba i dels Enginyers estan en bones condicions amb alguna congesta testimonial però que no significa cap perill.

 

Entrem en període de tempestes de tarda, poseu molta atenció a aquest fenomen que ens pot dur a una situació de perill no volguda.

Maig 20, 2022
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.