932 041 041

Foto: Corriols de Llum

 

Temps passat: 

La darrera setmana de l’anticicló (de divendres a divendres) ha tocat la seva fi, ens ha deixat una setmana una mica més freda que les anteriors, màxima  dimarts de  9.5ºC i mínima dilluns de -3,8ºC a la cota 20.00m. Ha facilitat la producció de neu. Vent suau, màxim cop de 46 km/h dissabte passat i de component NE, amb un petit període de SO dimecres/dijous. Des dels 2 cm caiguts divendres al matí no hi ha hagut cap més precipitació.

 

 

Previsió: 

Molta activitat, avui ens passa un front atlàntic que ens deixarà una mica de neu, potser 5 cm, una davallada important de les temperatures,  podem fregar els -8ºC, cota 2.000m i una entrada important de vent del nord, potser més diumenge que dissabte, possibles cops de vent de 40-50 km/h.

 

A partir de diumenge les previsions ja marquen una clara llevantada amb nevades a cotes baixes que pot allargar-se durant la setmana entrant, es poden acumular importants gruixos de neu, temperatures entre -10ºC mínima i -2ºC de màxima, arriba l’hivern de ple!

 

+ Consulta tota la previsió a meteomuntanya.cat

  

  


CONDICIONS A LA MUNTANYA  

 

 

Estat mantell:

Presència de neu els en tots els vessants a partir de 2400m-2500m de forma discontinua als vessants assolellats. Els vessants, obacs aquesta presència és a partir del Santuari, a la cota 2.000m. Segueix havent-hi una important diferenciació de gruixos entre la cota 2.000m i les  parts altes 2.500m. En general neu dura als vessants sud; però no el gel de setmanes anteriors,  i neu ventada als vessants nord, més esquiable.  Amb les previsions actuals  el mantell canviarà amb la nevadeta d’avui divendres i radicalment a partir de diumenge caldrà estar pendents de les fonts d’ informació.

 

Segueix sent molt important de portar el material necessari per progressar amb neus dures/gel i que ens permeti fer una auto-detenció en cas de caiguda involuntària: casc, ganivetes, piolet i grampons. En qualsevol modalitat que aneu a la muntanya no oblideu la pala, el DVA i la sonda. Consulteu sempre el Butlletí de Perill d’allaus.

 

 

 

Camins/Vies: 

Continuem amb la mateixa situació: pel forat de l’Embut cal fer una mica de “scalextric” per no perdre la traça, cal descalçar-se per passar el riu.  La Vall d’Eina no te neu en el seu accés i la zona de Noucreus/Noufonts està en bones condicions, tot i que haurem de travessar el torrent pel pont de l’Escudé, ja  que en la part baixa el torrent no està tancat. A partir de la cota 2.400 podrem anar a qualsevol vessant, inclòs Font Negra.

 

Si voleu fer excursions amb raquetes no oblideu que estan dissenyades per anar pels fons de valls i pendents suaus. Si la vostra intenció és pujar a les cotes altes per carenar o fer cim, és imprescindible portar també els materials de seguretat: casc, piolet i grampons. En qualsevol modalitat que aneu a la muntanya no oblideu la pala, el DVA i la sonda. Òbviament cal tenir practica en el seu ús.

 

El camí vell trobarem algun racó  de gel en el tram superior a partir del Pla de Sallent, zones on el camí fa de desguàs i que depenent dels dies pot estar tot gelat. No es recomana a aquelles persones que no tinguin experiència ni material de muntanya hivernal.

 

Els camins de Fontalba i Enginyers no es recomanen durant el període hivernal.

 

 

Fotos de les condicions de muntanya del període 13-17 de gener

Fotos @corriolsdellum, Agents Rurals i pròpies.

 

Foto a Coll Bernat

 

 Foto a la petita vall de Literola

 

 Foto al coll Torre d'Eina

 

Foto a llacs de Carançà

Foto del Puigmal des de la Vall de Noucreus

 

 

Informació sobre el perill d’allaus 

 

El risc d’allaus està a 2 sobre 5. Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus. En qualsevol modalitat que ens acostem a la muntanya l’hivern no podem oblidar dur el material de seguretat,  grampons, piolet i casc; i el material de auto-rescat en allaus com és la pala el DVA i la sonda.

 

Novembre 12, 2019
Altres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.