932 041 041

 

El més habitual si el teu cotxe dorm al carrer i no vols que haver de rascar a primera hora del matí, és protegir el vidre amb un plàstic. No és recomanable fer-ho amb un cartró perquè amb la humitat es quedaria enganxat.

 

 

Si no tens un plàstic per protegir el vidre, a continuació, et mostrarem alguns consells per treure el gel del vidre:

 

- Arrencar el motor i connectar la calefacció amb el ventilador dirigint el flux d’aire cap al parabrisa. S’ha de fer de forma gradual, ja que posar aire calent directament al vidre pot esquerdar-se a causa del canvi de temperatura.

 

- Rascar el gel amb un objecte de plàstic, sigui una rasqueta o una targeta. Només és útil si la capa de gel no és massa gruixuda. 

 

- Ruixar el parabrisa amb alcohol, aquest truc funciona pel fet que l’alcohol té el punt de congelació inferior al de l’aigua.

 

Ruixar un producte descongelador específic abans de l’exposició al fred. És la solució més cara però la més eficaç. Repel·leix el líquid i evita la congelació en condicions no extremes.

 

 

També mencionar els fars. És molt important tenir-ho en compte a l’hora de començar la conducció. Mantenint les llums enceses durant una estona ja hi hauria prou per descongelar-los. En cas que no funcioni, retirar el gel amb algun dels consells anteriors.

 

 

Recordar que no s’ha de fer per descongelar el vidre dels parabrises:

 

- Descongelar el vidre amb aigua calenta, això produiria un canvi brusc de temperatura a la superfície provocant una esquerda. 

 

- Afegir sal. La sal evita la congelació però no descongela. És més, pot raspar el vidre.

 

 

Cal destacar que fer una revisió prèvia al nostre vehicle i equipar-nos amb accessoris òptims milloren la nostra seguretat davant situacions de perill provocada per baixes temperatures.

Febrer 18, 2021
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.