932 041 041

Actualitat 

Notícies

Un nou mirador permetrà observar el cel nocturn Starlight del Parc Nacional d’Aigüestortes a l’estació d’Espot

Compartir aquest esdeveniment
Tags: Espot, Starlight, Aigüestortes

El Departament de Territori i Sostenibilitat i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya han signat avui dos convenis per desplegar accions concretes de promoció de la natura, l’esport i les activitats a l’aire lliure amb el respecte per la conservació de l’entorn com a eix central, entre les que s'inclou la instal·lació del mirador nocturn Starlight.

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, han signat avui dos convenis per concretar accions de promoció conjunta en l’àmbit del Parc Natural d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, i les estacions d’Espot i Port Ainé. Aquests acords despleguen l’acord marc subscrit el passat mes de febrer entre el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el president d’FGC, Ricard Font, que establia les bases de la col·laboració entre les estacions de muntanya d’FGC i els espais naturals on estan ubicades, amb l’objectiu de promoure accions conjuntes per potenciar el respecte i el coneixement de l’entorn natural. Els dos convenis signats avui suposaran una inversió global de gairebé 20.500 euros, que anirà a càrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat (48%), i FGC (52%). 

 

El més rellevant d'aquests acords correspon a la instal·lació d’un nou mirador Starlight a les pistes d’Espot, aprofitant la certificació del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici el 2018 com a Destinació Turística i Reserva Starlight, que posa de relleu la qualitat del seu cel nocturn. El mirador s’ubicarà a la cota 2000, a una àrea annexa a la cafeteria de l’estació d’esquí. FGC encarregarà el disseny, la impressió, el transport del mirador, mentre que el parc nacional n’assumirà la instal·lació. D’altra banda, el conveni impulsa la creació d’un producte turístic per a donar a conèixer als clients de l’estació d’Espot el cel nocturn del parc nacional, un cop es col·loqui el nou mirador. FGC s’encarregarà del disseny de l’activitat i el seu desenvolupament. 

 


 

D’altra banda, la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat i el president d’FGC han signat un altre acord per concretar dues accions a desenvolupar en l’àmbit del Parc Natural de l’Alt Pirineu i l’estació de Port Ainé. El parc i l’estació són pioners a l’hora d’impulsar accions conjuntes d’aquest tipus, atès que el 2012 ja van signar acords en aquesta línia. Concretament, l’acord signat avui permet detallar els termes de col·laboració per a la instal·lació d’un ecocomptador de vehicles que accedeixen als aparcaments de l’estació de Port Ainé i la zona del Massís de l’Orri del parc natural. Es tracta d’un aparell per comptar de manera automàtica i en temps real els vehicles que accedeixen a l'estació d’esquí de Port Ainé i a la Vall de Santa Magdalena, dins l’àmbit del parc natural. Permetrà a l'estació disposar de les dades d'afluència i millorar el recompte de visitants de l'estació, incloent els que no compren forfet, i dissenyar així millor la gestió dels seus aparcaments. 

 

També s'ha acordat crear un nou expositor amb un tall d’avet centenari, amb informació sobre l’exemplar i l’espècie derivades d’un anàlisi dendomètric de l’arbre, que durà a terme el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC). Es tracta d’un avet d’uns 350 anys que es va haver de tallar a la carretera d’accés a l’estació per seguretat. L’objectiu és exposar un dels talls, marcant efemèrides històriques, variacions climàtiques i de dinàmica del bosc. Aquestes dades s’obtindran a partir de l’estudi dendomètric. L’expositor es col·locarà a l’entrada de l’hotel de Port Ainé, i l’estació s’encarregarà del tall del disc de l’avet que serà exposat i analitzat, així com el disseny i construcció de l’estructura de subjecció. A més. la sala Pica d’Estats de l’hotel de Port Ainé exposarà mostres itinerants del parc durant la temporada hivernal. Concretament, el parc natural organitzarà el 26 desembre una xerrada formativa sobre el parc i la conservació del gall fer a 50 persones que treballen a Port Ainé, perquè contribueixin a conscienciar els esquiadors de la importància d’evitar zones sensibles per l'espècie i de ser respectuós amb la natura.

Un nou mirador permetrà observar el cel nocturn Starlight del Parc Nacional d’Aigüestortes a l’estació d’Espot
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.