932 041 041

Actualitat 

Notícies

Les estacions d'esquí i muntanya d'FGC Turisme comencen la temporada amb molta neu i millores notables en els serveis

Compartir aquest esdeveniment
Tags: FGC, presentació temporada hivern, hivern 2021-2022

Port Ainé, La Molina, Vallter i Boí Taüll ja han començat la temporada 2021-2022 amb molta neu a pistes


Espot donarà el tret de sortida a la temporada d'hivern el dia 2 de desembre i Vall de Núria obrirà les instal·lacions el dia 4 de desembre


Entre els principals esdeveniments de l'hivern destaquen els Campionats d'Europa d'Esquí de Muntanya a l'estació de Boí Taüll, del 8 al 13 de febrer del 2022

Les estacions de muntanya de FGC van donar el tret de sortida a la temporada d'hivern 2021-2022 el darrer cap de setmana de novembre. Port Ainé va ser la primera estació que va obrir al Pirineu de Lleida divendres 26 de novembre. La Molina, Vallter i Boí Taüll ho van fer dissabte 27 de novembre. Està previst que Espot inicïi la temporada demà dijous, 2 de desembre, i que Vall de Núria obri el seu domini esquiable dissabte que ve, 4 de desembre.

 

Aquestes estacions sumen gairebé 200 km esquiables i s'estenen des del Pirineu Oriental amb Vallter i Vall de Núria a la comarca del Ripollès, passant per La Molina que disposa de la majoria d'instal·lacions a la Cerdanya, mentre que Port Ainé i Espot estan ubicades al Pallars Sobirà i Boí Taüll a l'Alta Ribagorça, comarca limítrofa amb Aragó.

 

Aquest hivern arribarà carregat de bones experiències a l’alta muntanya, on les persones visitants podran viure una temporada en plena natura, on practicar esports a l'aire lliure, ja sigui esquiant, fent surf de neu o, fins i tot, passejant o amb raquetes. La presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Marta Subirà, ha explicat durant la presentació d'avui a Madrid que les sis estacions “comptaran amb noves propostes lúdiques, esportives i culturals per a tots els públics, com ara el viatge a Telefèric de Vall de Núria, que aquest hivern està inclòs en la compra del bitllet del Cremallera; el nou telesquí de Puigfalcó i la nova pista Ginebrell de Boí Taüll; o el nou aparcament de Port Ainé a la cota 2.000, que ajudarà a descongestionar els accessos”.

 

Transformació digital

Amb l'objectiu de millorar el servei i l'experiència dels visitants, les sis estacions de muntanya d’FGC Turisme treballen en la transformació digital de les instal·lacions. En paraules de Subirà, l'objectiu és “fer la vida més fàcil als clients i la transformació digital, que es tradueix en avantatges tangibles, com és el projecte de 'Taquilles 0', pel qual busquem aportar comoditat, millorar el servei i l'atenció al client i facilitar l'accés de visitants a pistes i trens amb menys esperes”. Amb aquesta iniciativa, FGC Turisme avança cap a un nou model de venda automatitzada de forfets i bitllets a les estacions.

 

El territori com a protagonista

Des de fa anys, FGC promou l'activitat més enllà de les destinacions turístiques, amb l'objectiu de donar a conèixer la gran riquesa que s'amaga dins dels espais de gran valor natural. De fet, la presidenta de Ferrocarrils ha remarcat que “estem totalment compromesos amb el territori i treballem de la mà dels ens locals i institucionals, des de consells comarcals a diputacions”. Marta Subirà ha afegit que "sense les escoles d'esquí, els clubs, els restaurants, els artesans, els comerciants del territori no faríem res. El resultat és producte del treball de tots per crear unes destinacions turístiques i un macrodestí, el Pirineu, cada cop més atractiu per al turisme de proximitat i també estranger. Només som una part de la cadena de valor de la proposta turística. Els diferents agents del territori són la clau de l'èxit”.

 

Lluita contra el canvi climàtic

FGC Turisme treballa per la preservació, la conservació, la millora i el respecte pel medi ambient i, especialment, per la sostenibilitat del territori. Actualment, els esforços se centren en lluitar contra l'emergència climàtica. Per aquest motiu, l'Agenda d'Acció Climàtica 2030, amb l'adhesió per part d'FGC als compromisos d'Acció Climàtica del Govern de la Generalitat, i les bones pràctiques en la gestió del control operacional de les estacions en termes d'eficiència, són pilars fonamentals per a evitar la degradació del medi natural i la pèrdua de la biodiversitat.

 

El compromís d'incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides a la gestió de les estacions de muntanya marca FGC Turisme l'objectiu d'arribar a una visió zero de la petjada ambiental (descarbonització); la integració sostenible de les estacions de muntanya, el territori i uns entorns naturals protegits; l'assoliment de la inclusió plena i la no-discriminació de persones, i l'impuls d'una acció pedagògica sobre el valor dels espais naturals que aprofiti els recursos de les estacions de muntanya.

 

Segons Marta Subirà, "la lluita contra l'emergència climàtica és bàsica i, per això, m'agradaria remarcar algunes de les mesures que s'han dut a terme: la instal·lació de plaques solars a La Molina, la producció d'energia geotèrmica a Vall de Núria, l'ús d'envasos fets amb plàstic reciclat a Espot i Port Ainé, la neteja de les lleres i els marges del Torrent de Morens a Vallter o la gestió del centre de reciclatge de Boí Taüll”.

 


Els Campionats d´Europa d´Esquí de Muntanya arriben a Boí Taüll

Del 8 al 13 de febrer del 2022, l'estació de Boí Taüll serà l'escenari dels Campionats d'Europa d'Esquí de Muntanya, competició que es converteix en la més important del calendari internacional de skimo de la temporada.

 

Els Europeus 2022, organitzats per FGC i concedits per la Federació Internacional d'Esquí de Muntanya, acolliran les proves de sprint, vertical, individual i relleus. Es tracta d'un esdeveniment esportiu que marcarà un abans i un després: ajudarà a posicionar l'estació internacionalment com a destinació d'alt nivell. A més, per al territori representa un reconeixement i per a l'estació de l'Alta Ribagorça implica un posicionament decidit per l'skimo, configurant una estació molt polivalent i avançada als temps, especialment si tenim en compte que l'esquí de muntanya serà olímpic a Milano-Cortina 2026.

 

 

Les estacions d'esquí i muntanya d'FGC Turisme comencen la temporada amb molta neu i millores notables en els serveis
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.