932 041 041

ca

Actualitat 

Notícies

Espot i Port Ainé presenten iniciatives de millora en la protecció del Gall Fer al seu territori

Compartir aquest esdeveniment
Tags: espot, port aine, gall fer

Espot i Port Ainé, estacions situades en l’àmbit del Parc Natural de l’Alt Pirineu, compten a les proximitats dels seus territoris amb la població més important de Gall Fer (Tetrao urogallus), una au galliforme reconeguda com espècie vulnerable, amb risc de desaparèixer, protegida per la Directiva Europea 2009/147/CE.

 

Amb motiu d’aquesta problemàtica, FGC, gestor d’aquestes estacions, juntament amb el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Servei de Fauna i Flora del Departament de Territori i Sostenibilitat ha editat una nova cartografia per tal de conscienciar als visitants de la importància de la preservació de la fauna en perill.

 

A més s’ha elaborat material gràfic, plafons, material divulgatiu i/o educatiu, senyalitzacions i cartells informatius, així com s’han col·locat tanques en punts d’entrada a les zones forestals.

 

El Gall fer habita en boscos de coníferes (pi i avet) i és una espècie molt sensible a l’activitat humana. Durant l’hivern s’alimenta únicament de acícules de pi, aliment molt baix en nutrients, per la qual cosa necessiten gastar el mínim d’energia. Situacions d’estrès com és el contacte amb esquiadors o qualsevol persona realitzant altres activitats com les raquetes, conducció de motos de neu etc, poden provocar que fugi, utilitzant molta energia, debilitant-se.

 

A part d’aquestes mesures, la protecció d’aquesta i altres espècies, es complementaran amb altres com la millora de l’aprofitament de zones forestals, millora de l’hàbitat, seguiments poblacionals, control del furtivisme i estudis de mortalitat.

 

Es preveu estendre aquestes accions a les altres estacions gestionades per FGC per mostrar el seu compromís amb el territori i el medi ambient.

Espot i Port Ainé presenten iniciatives de millora en la protecció del Gall Fer al seu territori
Altres webs del Grup FGC
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.