932 041 041

ca

Actualitat 

Esdeveniments

08
Jun

VI Milla Vertical d'Àreu

Del 08/06/19 al 09/06/19
Lloc: Àreu
Compartir aquest esdeveniment

El cap de setmana del 8 i 9 de juny us esperem a tots a Àreu, per a gaudir un any més d'una vertical única al Pirineu, 3,6km i 1689m de desnivell positiu. Que no t'ho expliquin! Inscriu-te!

La prova inicial té el seu origen en el llibre "L'edat de les pedres" de l'escriptor Pep Coll, on es resucita la llegenda del "Home que corria més que el sol"; situat al poble de Malpui, que bé podria ser l'Àreu actual.

Dada la llegenda que, "la vespra de la Festa Major del poble, es feia una carrera a peu entre els solters de la població. Es donava l'entrada a la plaça del poble just a l'inici de la posta del sol, i es tractava de arribar a dalt de la muntanya que hi havia precisament davant ja aixecament del poble abans de la posta del sol a la cima. El premi era el dret a triar soltera per al ball de la Festa Major ".

Totes les competicions excursionistes que es fan, sempre tenen de contrari el cronómetro. En la Milla Vertical d'Àreu competeixen contra un element natural, el més poderós de tots, contra el Sol. Al Pirineu francès, sovint aquestes carreres solen estar acompanyades d'una festa popular i d'un mercat tradicional i artesanal que pot durar tot un cap de setmana entero. Per totes aquestes raons, després d'uns anys de dispersió i pèrdua de contingut, torna als seus orígens més purs, sortida, a la posta del sol, a la plaça d'Àreu i arribar a la cima del Monteixo abans de la posta del sol. La data escollida, el segon dissabte de juny, permet iniciar la temporada veraniega uns dies abans. 

Inscriu-te en aquest esdeveniment

Altres webs del Grup FGC
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.