932 041 041

SkiPallars per Setmana Santa: una destinació 4x1 amb un apres-skí únic al Pirineu

La primavera és el moment propici per gaudir a la vegada del riu, la gastronomia, la cultura i l’esquí


Esquiar aquesta Setmana Santa al Pallars Sobirà és sense dubte una molt bona opció en aquest final de temporada. Les estacions de Tavascan i Bosc Virós tancaran el 2 d’abril mentre que Espot Esquí i Port Ainé anuncien obertura fins al 8 d’abril. Les 4 estacions encaren la recta final en molt bones condicions de gruix i qualitat de neu i amb tot obert. Aquests dies els esquiadors tenen una bona oportunitat per conèixer les 4 estacions, que comparteixen forfet i gaudir d’un après-skú únic al Pirineu. Us ho expliquem.


Port Ainé


L’olla de Port Ainé, sota el pic de l’Orri, sempre presidit per les característiques antenes de telecomunicacions, ens ofereix unes condicions de neu molt especials quan arriba la primavera. Al vessant nord del Pic de l’Orri hi trobem Port Ainé, que per aquests dies ho tindrà tot obert, amb gruixos de neu que superen els 155 cm a la cota baixa i els 260 cm a la cota alta.
Recordar, en aquest sentit, que les condicions orogràfiques especials de l’olla de Port Ainé sempre conserven molt bé la neu, ja que a banda de ser d’orientació nord, la forma de la muntanya com una gran olla permet que s’hi generi un microclima de temperatures i humitat que ajuden en la conservació de la neu, normalment més seca que als cims i valls de l’entorn.
Esquiar aquests dies a Port Ainé és fer-ho en un ambient de lluminositat especial, i és que en certa manera és una estació que ens transmet alegria i molta harmonia gràcies al seu entorn boscós.


Espot Esquí


Espot és, possiblement, l’estació més familiar de les quatre. El seu peu de pistes, el bucòlic poble d’Espot, amb les seves cases restaurades amb l’arquitectura pròpia del Pirineu, ja és per si mateix un al·licient per escollir aquesta estació per, com a mínim, passar-hi una jornada.
Però Espot és també una estació que transmet esperit competitiu. Els seus estadis de competició, on s’hi han organitzat proves de la copa d’Europa d’esquí alpí o copes de món de telemark, ens conviden a posar-nos a prova sobre els esquís. A més, és una de les estacions del Pirineu català de màxim desnivell, superant els 900 m. Tot un repte fer el descens complet sense aturar-nos. Ho voleu provar?
Aquests dies Espot Esquí ofereix gruixos de neu que superen els 90 cm a la cota baixa i els 250 cm a la cota alta i l’orientació dels traçats a nord-est en garanteix una bona conservació.


Tavascan


Tavascan és la tercera estació d’esquí alpí del Pallars Sobirà, però no només esquí alpí, ja que en aquest racó paradisíac i feréstec del Pirineu també hi podrem practicar l’esquí de fons i totes les modalitats de lliscament que més creixen actualment en practicants, com ara l’skimo, l’splitboard i, sobretot, els forapistes. Acollir els practicants d’aquesta modalitat forma part de la seva especialització com a centre d’esquí, gràcies a unes condicions de la muntanya i de la ubicació del telecadira
que permeten l’accés fàcil i segur a una quantitat innombrable de pales, canals o raconets de gran atractiu per traçar-hi línies forapista.

Tavascan aquests dies també ofereix gruixos històrics, especialment en la seva cota alta, arribant als 3 metres. Visitar un dia Tavascan és també una bona oportunitat per gaudir de la gastronomia del Refugi de la Pleta del Prat o dels restaurants, fondes i hotels que trobarem al llarg i ample de la Vall de Cardós.


Tavascan tindrà obert l’esquí alpí fins al dia 1 d’abril i els circuits d’esquí de fons fins al dia 15 d’abril.


Esquí nòrdic i raquetes a Virós-Vallferrera


Bosc Virós, és una estació d’esquí nòrdic situada a la Vall Ferrera. Per aquesta setmana Santa serà possible practicar l’esquí nòrdic, amb 18 quilòmetres de circuits marcats. També hi podrem fer excursions amb raquetes de neu en 14 km de circuits. Actualment al refugi el gruix de neu s’apropa als 20 cm al refugi i a la part alta es registren 230 cm, així que la neu està garantida en tots els circuits que queden per sobre la cota del refugi. Una excel·lent oportunitat per calçar-vos uns esquís de nòrdic i començar a lliscar o patinar per circuits entre bosc.


I després d’esquiar, esports d’aventura!


I després d’esquiar, l’activitat de tarda a la primavera d’Skipallars té un nom: esports d’aventura. Les temperatures altes al matí propicien que a la tarda els rius i rierols baixin ben carregats d’aigua. És el moment idoni per fer activitats al riu, com ara el ràfting, l’hidrospeed o el descens de barrancs.
I compte, perquè fora del riu també podem gaudir del tir amb arc, puenting, hípica, parapent, quads i altres menys populars però no per això menys divertides.


Cultura a la vesprada


Ja cap a la vesprada, després del ràfting, que ens ocuparà ben bé un parell d’hores llargues, podem aprofitar per fer una visita cultural. A finals de març els dies són llargs i les hores de claror ens permeten aprofitar molt bé el dia, així que no us perdeu l’oportunitat de visitar algun monument de l’extens patrimoni arqueològic i arquitectònic de la comarca. Al Pallars Sobirà hi trobem 29 monuments històrics i 2 conjunts històrics, que van d’estil i època romànica fins al medieval.


Gastronomia de nit


I per acabar un dia tan intens en activitat que millor que arrodonir-ho amb un àpat que us permeti recuperar forces. L’oferta gastronòmica ha guanyat molta importància en els darrers anys i ho ha fet d’acord amb la seva cuina tradicional. En una comarca amb muntanya, boscos i rius, els plats de caça com el civet de senglar o l’isard en són una mostra ben representativa.
Us convidem a descobrir, en els seus restaurants, altres productes genuïnament locals. Així que ja ho sabeu, aquesta Setmana Santa ens veiem a Skipallars, una destinació de 4 estacions d’esquí accessibles amb un sol forfet. Es pot demanar més?

Maig 22, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.