932 041 041

La nit de Sant Joan és una nit màgica on celebrem l’arribada del solstici d’estiu, la nit més curta de l’any. Tradicionalment s’han fet fogueres i falles, castells de focs, correfocs, i s’han llençat petards la nit de Sant Joan per les propietats vivificadores, purificadores i renovadores del foc, que acaba amb lo vell i fa iniciar lo nou.

Una nit senyalada al calendari en que tots els pobles, en major o menor mesura, plantegen activitats o programes especials. I el Berguedà no és diferent.

A Guardiola del Berguedà, població situada als peus de la serralada del Parc Natural Cadí-Moixeró i amb llocs d’interès turístic com la Mina de Petroli de Riutort o el Monestir de Sant Llorenç, la festa començarà el dia 23 a les 21:30 h amb l’arribada de la tradicional flama del Canigó. Aquesta flama iniciada al cim del mateix nom i repartida per tota la geografia catalana mostrant així la germanor dels pobles, encendrà la foguera del barri de Bastareny a les 21:45 h.

 

 

Després de l’encesa de la foguera es repartirà la tradicional coca amb moscatell a tots els assistents i seguidament serà el torn del correfoc a càrrec dels Diables de Sant Andreu. La seva desfilada tindrà el seu fermall d’or amb un Castell de focs a la plaça de l’estació i un espectacle sorpresa.

I la festa no acaba aquí! No hi ha celebració sense ball, per la qual cosa, el grup Banda Sonora oferirà música en viu i la nit finalitzarà amb una sessió de discomòbil amb Emili Carrillo.

A la població de La Pobla de Lillet es realitzarà l’arribada de la flama del Canigó amb la seva posterior encesa de la foguera.

Seguidament, es donarà pas a la lectura del manifest i al ball!

 

Juny 12, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.