932 041 041

 

 


 

1. Passeja per la ruta literària a Puigcerdà:

 

L’Ajuntament de Puigcerdà ha donat a conèixer unes rutes culturals úniques. Una de les més demandades és la de Joan Maragall. La ruta literària mostra i explica els llocs on el poeta es va inspirar per a crear part de la seva obra.

 

Un dels exemples és el poema “A muntanya” on el 1897 Maragall es va seure a narrar el que veien els seus ulls a mateixa plaça de l’Ajuntament on a l’actualitat s’hi troba una placa en el seu honor:

 

A muntanya

“M'agrada el balcó gran de la muralla
quan la gent de la vila hi va a badar
i amb ull ja quasi incommovible aguaita
el pas de la llunyana tempestat.”

 

Font de la imatge: @juanje2712

 

Era en el mateix lloc on Josep Pla deia: quin punt més extraordinari per badar. Us imagineu poder veure el poble amb els ulls d’un poeta? Si us agrada la idea... Descobriu la ruta a JoanMaragall.cat, és gratuïta!

 


 

2. Descobreix el circuit d'interpretació de fauna salvatge de La Molina

 

Si el que us agrada és investigar i sou uns intrèpids exploradors us recomanem el circuit d’interpretació de fauna salvatge de La Molina, una activitat dirigida al públic més menut amb bon nas i una lupa! La nova ruta d’interpretació de la Vida Silvestre es un recorregut circular pensat per fer a peu en plena natura de La Molina.

 

Podreu trobar panells amb cérvols, mussols, esquirols, guineus vermelles, llebres, marmotes... i si els trobeu tots obtindreu un diploma de bon explorador dels boscos!

 

Preparats per una aventura en família? Descobreix-ho al Circuit d'Interpretació!

 


 

3. Investiga La Cova d’Anes a Prullans

 

Prullans és un petit poble que s’expandeix per la Baixa Cerdanya, recorrent el riu Segre. En aquest indret hi trobarem una cova ben curiosa a un centenar de metres de la carretera de Prullans, la Cova d’Anes.

 

Font de la imatge: @RosaMariaFerre

Aquesta gruta és espectacular i històrica de fàcil accés i molt segura.

 

En aquesta cavitat ens podrem moure amb facilitat i no té zones molt estretes i compleix les condicions d’una visita en família però... quina història té aquesta cova?

 

Descoberta pels nostres avantpassats més llunyans, en l’època de bronze, el poblament neolític ja freqüentava la zona deixant alguns dòlmens més amunt com el Dolmen d’Orèn. Als anys 70 es van fer grans descobertes d’un crani de dona i sitges plenes de cereals. Anys desprès als 90 l’espeleòleg Emilio Reyes va voler superar un rècord d’incomunicació vivint en una cova més de 365 dies. Òbviament no va poder suportar més de 68 dies a causa de la seva pèrdua de 12 kg l’última setmana i al no poder veure el sol el seu organisme portava 16 dies de retard.

 

Font de la imatge: notesdecamp.com

 

Els metges van recomanar a Reyes que sortís a causa del seu malestar psíquic i físic. Desprès d’aquest experiment no se n’ha dut cap més de conegut i la cova va tornar al seu hàbitat natural.

 

Les estalagmites segueixen intactes tot i la afluència de la gent en aquesta gruta. Esteu preparades per agafar el casc, una lot i endinsar-vos a la cova d’Anes?

 

Podeu informar-vos a la pàgina web de l’Ajuntament de Prullans o a Notesdecamp.com

 

Font de la imatge: notesdecamp.com

 


 

4. Passeig en el Telecabina Cadí - Moixeró

 

El Telecabina Cadí-Moixeró és el punt de referència de les activitats d’estiu. Gràcies al Passeig en Telecabina es pot arribar a la zona més alta de l’estació: el refugi Niu de l’Àliga.

 

Una autèntica experiència per gaudir de les magnífiques vistes de la Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès des d'un punt d'observació panoràmic a 2.537 metres d'altitud.

 


 


 

5. Gaudeix de Llívia

Un famós enclavament de Catalunya dins de França produït pel Tractat dels Pirineus del 1659. Encara que aquesta anècdota sembli antiga, la realitat és que per entrar a Llívia haurem de trepitjar França.

 

 

Així doncs, us venim a explicar tres grans plans per a fer a Llívia. En primer lloc, el castell de Llívia. Un antic castell enderrocat però que des del capdamunt s’hi pot veure tota la plana de la Cerdanya.

 

La primera farmàcia d’Europa! Una de les primeres farmàcies d’Europa a principis del segle XV es troba aquí. Després de 7 generacions de la família Esteve al 1942 van decidir tancar i la Diputació de Girona la va comprar al 1964 per transformar-la en el museu que a dia d’avui podem visitar.

 

Font de la imatge: @marcbel 

 


 

6. Emociona't al Parc d’Aventures a La Molina

 

La energia mai s’acaba ni pels més petits ni pels més grans!

 

El Parc d'aventura són uns circuits per dalt dels arbres que compta amb tirolines, ponts tibetans, ponts de mico, salts de Tarzan i molt més! Aquests circuits permeten fer diversos nivells, els quals són aptes per a tots els públics. Obert els caps de setmana i a partir de juliol obert cada dia de 10 a 19h.

 

 Més informació a Parc d'Aventura

 

 

 


 

7. Llegeix rondalles al reducte de Bellver de la Cerdanya

En aquest poble podrem trobar tot l’encant de la Cerdanya en un mateix indret. No només pel seu pont que duu a una fortificació elevada en el terreny, ni els seus emmerdissats, sinó també per les seves muralles.

 

Fa que ens transportem a la baixa edat mitjana, al 1277 quan el rei Jaume II de Mallorca va donar l’ordre d’aixecar les muralles gràcies al seu punt geogràfic estratègic entre el comptat de la Cerdanya i el d’Urgell.

 

Font de la fotografia: @RosaMariaFerre

 

El poeta Gustavo Adolfo Bécquer va viure a Bellver durant l’estiu del 1860. Aquest il·lustre personatge en el qual es va inspirar en el poble per a escriure les llegendes de La cruz del diablo.

 

“El crepúsculo comenzaba a extender sus ligeras alas de vapor sobre las pintorescas orillas del Segre, cuando después de una fatigosa jornada llegamos a Bellver, término de nuestro viaje.”

 

És per això que l’Ajuntament li va retre un homenatge posant una placa a la plaça que duu el seu nom amb un parell de figures commemoratives. Una forma part d’un poema visual que relaciona la figura de Bécquer amb la seva famosa obra de les orenetes:

 

Volverán las oscuras golondrinas

en tu balcón sus nidos a colgar,

y otra vez con el ala a sus cristales

jugando llamarán.”

 

 

 

Què et semblen aquests plans? T’apuntes a fer-los tots?

Maig 25, 2021
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.