“Montserrat és natura en família” amb María José Cayuela

Inici » “Montserrat és natura en família” amb María José Cayuela

Montserrat és la muntanya més visitada de Catalunya, destí tant de peregrins com de famílies que veuen en ella un indret ideal per passar els cap de setmana, ja que es troba molt a prop de Barcelona. Per mostrar l’experiència tan enriquidora tant per adults com per a nens que la significativa muntanya ofereix, la nostra ambaixadora María José Cayuela, influencer reconeguda en l’àmbit estatal en el sector infantil, hi va gaudir un cap de setmana amb la seva família.

 

La seva aventura inicià a l’estació de Monistrol-Vila, on arribaren en cotxe, el qual van aparcar al pàrquing gratuït que allà s’hi troba. Van agafar el tren cremallera, amb el qual, en un trajecte de 15 minuts els seus fills quedaren bocabadats, ja que no podien creure estar viatjant per sobre dels núvols!

Després d’aquesta preciosa vista arribaren a l’estació de Montserrat, on la majestuositat del santuari i el monestir van continuant meravellant la canalla.

Una vegada van passar per l’Oficina d’Informació van dirigir-se a realitzar la seva primera excursió. Agafant el funicular de Sant Joan van pujar amb el seu guia interpretador, Esteve, al mirador de Sant Joan, on van tindre l’oportunitat de veure la impressionant panoràmica que ofereix aquest punt a 1.000 m d’altitud sobre el nivell del mar.

Seguidament van visitar l’Aula Natura, on tots van poder conèixer la història de la formació de la muntanya, les seves característiques climàtiques, les seves llegendes, la seva flora i la seva fauna especials… També van aprendre que el pic més alt de Montserrat és Sant Jeroni (1236 m) des del qual es pot observar des dels Pirineus al mar i en dies clars, fins i tot en la llunyania l’illa de Mallorca, i amb l’ajuda d’Esteve, a identificar algunes de les més famoses agulles de Montserrat (que compta ni més ni menys que amb 1.500 aproximadament!) amb noms tan curiosos com “La mòmia”, “L’embarassada”, “L’elefant”…

Durant la seva baixada a peu, van poder experimentar de més a prop la flora i la fauna de Montserrat, observant també la diversitat de rutes i passejos senyalitzats que aquí s’hi troben. Esteve els anava guiant mentre els parlava de plantes, arbres i arbustos, i per explicar-los els animals, els nens van poder comptar amb un Memory on hi figuraven tots, la cabra salvatge, el mussol reial, el falcó peregrí, els porcs senglars, etc, apropant-se així als animalons que tenen Montserrat com a la seva llar i si es té sort, es poden admirar!

Després de tant caminar va arribar el moment de dinar al self service de Montserrat, inclòs al seu bitllet Tot Montserrat i on van poder descansar a la terrassa, gaudint del bon temps.

Una vegada descansats i amb la panxa plena, es van dirigir a un altre dels punts més interessants per grans i petits, on descobrir un munt de coses, el museu de Montserrat. A més d’una important selecció d’obres d’artistes com Caravaggio, Monet o Picasso, els nens van poder gaudir de material arqueològic molt curiós, com mòmies, etc, que els van fer viatjar al passat i descobrir moltes coses!

I com que una visita a Montserrat mai és completa sense veure La Moreneta, figura que els nens tenen present coneixent la seva llegenda i característiques, van visitar-la a la tarda, quan el flux de visitants és més baix i es pot gaudir més de l’experiència de veure-la en primera persona.

Diumenge, després d’haver vist la Moreneta el dia anterior, van realitzar una excursió de bon matí al lloc on segons la coneguda llegenda va ser trobada la Mare de Déu per uns pastorets. Abans d’arribar a l’emocionant i bonica cova de pedra on se situa una representació de la Moreneta, van poder anar descobrint per l’anomenat Camí del Rosari els espectaculars conjunts escultòrics integrats al mig de la natura, com si sortissin directament d’allà amb vida, d’artistes com Antoni Gaudí, Puig i Cadafalch o Josep Llimona.

Tornant agafaren el Funicular de La Santa Cova per gaudir, a les 12 h del cant de l’escolania de Montserrat, a la basílica, on van poder sentir les angelicals veus dels nens que n’hi formen part i quan va acabar, van poder conèixer el seu dia a dia amb l’interactiu recorregut de l’Espai Audiovisual que va fer-los aprendre jugant!

Compartir a les xarxes
2024 © Turistren · Tots els drets reservats
Scroll to top