932 041 041

ca

L'actualitat del Grup FGC 

El Blog

Tren del Ciment

Sentiu-vos miners per un dia a la mina de petroli de Riutort!

Voleu fer un viatge al passat i descobrir com s'extreia antany un dels materials més importants de l'actualitat, el petroli? La visita a la Mina de Petroli de Riutort, a Guardiola de Berguedà és una experiència molt interessant per a tots.

 

 

Aquesta mina, l'única d'aquest tipus a l'estat espanyol, es troba en un paratge apartat i de gran bellesa natural, el que la fa considerar un tresor amagat. Aquest indret fa milions d'anys es trobava sota el nivell de mar, per la qual cosa les restes dels éssers vius marins van acabar condensant-se al fons i sota la pressió va formar el petroli que es troba en aquesta mina.

Aquesta es va començar a explotar a principis del segle XX quan una empresa francesa va decidir extreure el seu petroli de forma manual.

 

En visitar una mina de petroli normalment es pensa que es veurà la cavitat però que ja no estarà activa. En la Mina de Petroli de Riutort encara es pot olorar i fins i tot veure el petroli caient per les parets de la gruta, en la seva forma més natural, sense processar.

 

 

Però a més de poder viure la sensació de trobar-nos a una mina de petroli i poder observar-lo i imaginar-nos com havia de ser el treball aquí, també podem trobar racons tan bonics com una cavitat de 100 m de llarg plena d'aigua, resultant de la humitat condensada de la muntanya, tancada per una presa construïda pels mateixos miners per evitar haver de treballar en mig de l'aigua.

 

Però tot no és història en aquesta atracció. Aquí també s'organitzen tasts de vins dintre d'aquesta ubicació única i original.

Si us agradaria viure aquesta experiència, sapigueu que les visites guiades per les galeries de la mina se celebren durant tots els dissabtes, diumenges i festius de l'any, variant els seus horaris segons l'horari d'estiu o hivern.

 

Més informació:

Agost 04, 2017
Altres webs del Grup FGC
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.