932 041 041

Pallars Sostenibilitat

Un any més, les estacions del Pallars mostren el seu compromís per a la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient, aquesta temporada amb noves accions: des de la protecció d’espècies en risc d’extinció fins a tallers d’educació mediambiental per clients i treballadors de les estacions. El Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici representen una gran varietat de paisatges amb una flora i una fauna que cal protegir. 

 

Aquí trobareu les 3 accions necessàries per aconseguir unes estacions més sostenibles: protecció, educació i innovació. 


 

1. Protecció de la fauna: el Gall Fer.

 

Les estacions d’esquí d’Espot i Port Ainé duen a terme una iniciativa pionera a Catalunya en protecció de fauna amenaçada, consistent en senyalitzar les àrees de presència d’espècies vulnerables com és el cas del gall fer. Per a la protecció del gall fer, s’han habilitat panells informatius amb l’objectiu de conscienciar els visitants de la importància de respectar el seu hàbitat i compaginar l’activitat esportiva amb la preservació de la fauna en perill. S’evitarà accedir a localitzacions sensibles on habiten aquests animals i es col·locaran cartells d’avís a la zona de Coma del Forn, en les zones sensibles, per avisar als esquiadors d’esquí de muntanya i pels clients que fan passejos amb raquetes de neu.

gall fer pallars


 

2. Tallers i educació ambiental

 

Aquesta temporada s’han previst una sèrie de tallers ambientals dirigits als clients de les estacions d’esquí del Pallars al llarg de la temporada, en diferents formats i temàtiques per fer-ho engrescador per a petits i grans, perquè tothom prengui consciència. També s’han previst xerrades informatives als treballadors d’ambdues estacions sobre la importància dels bons comportaments i de la bona convivència amb la fauna que ens envolta.

 


 

3. Innovacions en sostenibilitat

 

Aquest hivern es repartiran cendrers ecològics als clients de les estacions per evitar que llencin a la neu les burilles. Aquests residus no desapareixen quan la neu es fon i algunes espècies, com el gall Fer, poden confondre-les per aliment, causant intoxicacions o inclús la mort.

Cendrer ecologic Pallars

Amb un fort compromís per la sostenibilitat, les estacions d’Espot i Port Ainé han apostat per productes compostables dins la restauració, productes d’un sol ús però fets amb blat de moro: coberts, canyetes, vasos, plats... A més a més, s’han retirat tots els envasos PET que es venien a les cafeteries i restaurants i ara s’utilitzarà un sistema de fonts amb aigua filtrada i ampolles de vidre. En l’àmbit intern, s’ha distribuït entre els treballadors ampolles reutilitzables i s’han col·locat fonts a tots els departaments, tant a estacions com a oficines.

 

L’estalvi energètic té un paper clau en la millora del medi ambient, per aquesta raó, les estacions de Pallars han instal·lat sistemes de detecció de presència als banys, per així evitar que les llums quedin obertes quan no hi ha ningú. També s’ha adquirit un comptador automàtic de vehicles per registrar el pas d’aquests a la seva entrada a l’estació de Port Ainé i al Parc Natural de l’Alt Pirineu. A l'Hotel Port Ainé també, s’instal·larà un expositor amb una secció d’un avet centenari que formava part del bosc de l’estació de Port Ainé, amb una anàlisis dendrologia dels anells i un marcatge d’efemèrides històriques. 

Hotel Port Aine 

Les estacions d’esquí d'Espot i Port Ainé destinen cada temporada una partida per despedregar, arreglar camins i fer drenatges, per l’optimització de la neu i la conducció d’aigües per evitar erosions i ajudar a la revegetació del terreny. També es procura tancar camins i accessos per mirar de limitar la circulació i al mateix temps intentar que els vehicles no obrin nous camins i utilitzin els ja existents.

 


Aquestes mesures de sostenibilitat es duen a terme durant tot l’any. Aquest estiu per exemple, es va repetir la col·laboració amb el Projecte Boscos, el qual va organitzar un voluntariat ambiental al Pirineu català que va resultar ser tot un èxit. 


Novembre 26, 2019

Explora el territori amb nosaltres

FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.