932 041 041

Enric Serra, director de Vallter 2000, ens explica els al·licients de visitar Vallter aquesta temporada

La nevada de diumenge nit i dilluns matí va deixar les estacions del Pirineu en unes condicions que ratllen l’excel·lència. Vallter 2000 obrirà aquest proper cap de setmana el 100% de pistes i d’instal·lacions, i és un bon moment per a visitar l’estació més oriental del Pirineu. 

 

 

Aquest dimecres vam visitar l’estació i vam parlar amb el seu director, Enric Serra. En el transcurs de dos trajectes del telecadira Jordi Pujol (1.600 m de llarg, 385 m de desnivell), amb una durada de 12 minuts per trajecte, ens va servir per preguntar a l’Enric quins són els al·licients de visitar aquest proper cap de setmana Vallter. I això és el que ens va respondre.

 

Enric, Vallter sempre ha estat una estació amb un marcat caràcter familiar. Continua sent així?

Sí, històricament sempre hem tingut un públic molt familiar i això encara avui ho hem reforçat amb més coses, entre les quals el Miniclub, classes d’esquí pensades per a aquest públic o les activitats de muntanya com ara raquetes. En definitiva, tot el que pot oferir una estació d’esquí però pensant en el que més interessa i atrau a les famílies.

 

Ens expliques una mica en què consisteix el mini club?.

És una aposta que vam fer l’any passat i que ja va ser un èxit rotund. Es tracta d’una ludoteca on els més petits dibuixen, pinten, riuen, fan les primeres esquiades en companyia de la mascota l’Esquirol, mentre els pares poden esquiar tranquils.

 

Vallter ens ofereix, des de fa 3 temporades, un dels forfets més econòmics del Pirineu?

Si, i penso que l’econòmica és una raó de pes per visitar Vallter. El forfet d’adult a Vallter és a només 25 euros. Ara mateix no hi ha gaires estacions que pu

guin oferir aquest preu en el forfet tenint present que l’estació ofereix fins a 18 quilòmetres de pistes. A part, també és una estació amb preus molt ajustats en els serveis que ofereixen les escoles d’esquí o les botigues i tallers de lloguer d’equips o de restauració.

 

A banda de ser una estació econòmica, quins altress al·licients ofereix Vallter per motivar els nostres lectors a visitar-vos aquest proper cap de setmana?

Doncs preu de forfet a banda et donaré 7 motius.

La primera és que tenim l’estació en un estat impecable.

La segona és l’entorn: estem dins el Parc Natural de les Capçaleres del ter i Freser i a la vegada dins un circ d’origen glacial.

La tercera, són les panoràmiques, ja que des de Vallter podem veure, si és un dia clar, el Gol de Roses i part de la Costa Brava.

La quarta, que podem venir a esquiar en modalitat alpí o bé en modalitat d’esquí de muntanya gràcies als més de 8 itineraris que tenim entorn de Vallter, que els podem per fer sols o amb els guies de les escoles d’esquí de Vallter.

La cinquena, el parc lúdic (trineus).

La 6a el Miniclub.

I la 7a més aviat és una recomanació: arribar ben d’hora a Vallter, gaudir de la neu al matí i aprofitar la tarda per conèixer el romànic del Ripollès i la gastronomia de la Vall de Camprodon.

 

Què és el que fa que Vallter sigui una destinació molt valorada pels esquiadors de pista i molt especialment pels de muntanya?

Sempre ha estat així, sempre hem procurat donar un tracte familiar i exquisit i hem volgut que l’esquiador d’alpí que ens visita, sigui en solitari, en parella, amb amics o en família es trobi com a casa.

Pel que fa a l’esquiador de muntanya és evident que ens trobem en una estació d’esquí propera als grans nuclis de població, de fàcil accés i que permet accedir a cims de 2.700 i 2.800 m de gran tradició excursionista a l’estiu i alpina a l’hivern. A més, la travessa Ull de Ter-Núria és una classica que tot esquiador de muntanya vol ferun o més cops.

A més, aquí s’hi localitza el naixement del riu Ter i ben a prop hi ha les restes del que va ser el primer refugi de muntanya de la Península Ibèrica, segon del Pirineu després del de Cortalets al Canigó. Tot plegat fa que Vallter sigui una estació amb tradició i identitat muntanyenca, i en conseqüència molt valorada per l’esquiador de muntanya.

 

Sobre el que has comentat que Vallter és una estació propera als grans centres de població, quines avantatges té?

El fet que estiguem a menys de dues hores de Barcelona o a poc més d’una hora de Girona permet que, per exemple, professionals lliberals puguin venir a esquiar al matí, dinar un menú ràpid aquí o a la vall i que, després, a la tarda, puguin estar treballant a l’oficina sense fer grans distàncies ni invertir-hi massa temps. Poques estacions poden oferir aquesta versió ràpida de l’esquí.

 

Avui és dimecres i les condicions són excepcionals. Però, per als qui es decideixin a pujar a Vallter aquest cap de setmana, com es trobaran la neu?

Igualment, en condicions immillorables. El fet d’haver rebut una bona llevantada, que ha deixat un bon gruix, que continua fent fred i que Vallter es troba amb una base molt alta, a 2.100 m. serà garantia d’una neu de qualitat.

 

Algun misstage final per als lectors?

Que pugin aviat, que aprofitin bé el dia i recordar-los que el cap de setmana obrirem la pista d’El Xalet. L’estem acabant de condicionar.

 

Autor: Ivan Sanz Tusell - Diari de la Neu

Gener 12, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.