932 041 041

ca

L'actualitat del Grup FGC 

El Blog

Condicions de la muntanya IIAfortunadament les nevades han arribat!. Han caigut uns 50 cm acumulats en tres dies , la nit de Divendres van ser 35cm, la de Dissabte 9 cm i Diumenge 7 cm. Una neu una mica humida que es va assentant i que ha suposat una capa d´uns 40 cm en muntanya.

No oblidem que venim d´una situació en la que no hi havia neu per tant no hi havia base, de fet aquesta nevada serà una bona base per la resta de l´hivern; però cal esperar que transformi. Aquest cap de setmana alguns han anat a Noucreus amb esquís i

ho han trobat molt just, a primer cop d´ull es veu espectacular però un cop hi ets veus que estàs esquiant amb neu fins el genoll però els esquisos damunt dels rocs...... en pocs dies canviarà.

Cap a l´embut la situació està una mica millor, des del punt de vista que al fons del torrent hi havia una mica de base que ens evita de rascar les soles. La tartera final també ha millorat molt i presenta una innivació constant.
Avui, dimarts, bufa una mica de vent de NW i la previsió de cara demà és que augmenti. Això provocarà una compactació de la neu que juntament amb el sol que estem tenint afavorirà que s´assenti la nevada. A la vegada deixarà les parts somitals pelades, gelades, i augmentarà el risc d’allaus a sotavent ( ja es veu alguna purga en vessants SE ). El vent però augmentarà els gruixos al fons de les valls i afavorirà les ascensions pels mateixos.

És un molt bon moment per treure el màxim rendiment a les raquetes, realment són imprescindibles fins que passin uns dies; d´altra banda si la intenció es pujar als cims caldrà dur uns grampons per si venta amb més força.
De cara l´esquí de muntanya amb us recomano Puigmal per l´embut que té més bones condicions que Noucreus , la resta: Finestrelles, Noufonts, etc estarà en condicions a finals de setmana, caldrà veure com evoluciona la meteo.

P.D : Darrera informació a 07 de Febrer: la ventada va ser més forta de l ´esperat i actualment tenim un anticicló amb temepratures força elevades . El mantell nival torna a ser una mica discontinuo als vessants solells. Per esquí de muntanya està justet, amb raquetes s´hi va bé pel fons de les valls i per anar als cims o colls caldrà portar també crampons i piolet.

Text i fotos per : Guies Muntanya ,Vall de Núria
Febrer 05, 2011
Altres webs del Grup FGC
© Grup FGC 2015 / Atenció al client: 932 041 041 /
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.