932 041 041

6 museus per conèixer la història i cultura del Pallars Sobirà

Al Pallars tenim molta cultura i centres que es dediquen a la divulgació i protecció del nostre patrimoni històric.

 

Coneixeu tots els museus que hi ha per la zona? Us deixem un llistat per a que els visiteu un cop puguem tornar a visitar els museus o centres d’interpretació. 

Ecomuseu Valls d’Àneu


L’Ecomuseu de les valls d’Àneu neix a partir d’una nova concepció museològica i museogràfica on el visitant s’endinsa, d’una manera activa i participa, en les formes de vida del Pallars de principis de segle. Permet conèixer millor la realitat natural i cultural del territori aneuenc i les transformacions que s’hi han anat succeint a les darreres dècades.

 

Donen al públic visitant una completa informació sobre el passat i el present de la zona i alhora propicien la reflexió sobre les possibilitats de futur. A diferència dels museus tradicionals, l’Ecomuseu no es reclou en un edifici, sinó que s’escampa territori enllà per tal d’explicar la vida de les valls que el conformen. Es vertebra, doncs, a partir de centres patrimonials repartits pels pobles d’Àneu.

 



Casa Gasia (Esterri)


La visita a Casa Gassia suposa viatjar al passat i descobrir unes formes de vida que poden servir-nos per entendre el nostre present… No us fem spoiler, és millor que ho veieu!

 



Món Natura Pirineus (Son del Pi)


MónNatura Pirineus és un centre de natura de la Fundació Catalunya La Pedrera que ofereix estades i activitats adreçades a tot tipus de públic amb l'objectiu d'apropar els visitants a la naturalesa i descobrir l'essència dels Pirineus.


Situat en un bonic paratge de les Valls d'Àneu, al Pallars Sobirà, MónNatura Pirineus és un centre que disposa d'unes instal·lacions úniques als Pirineus que permeten al visitant gaudir de l'alta muntanya i descobrir els seus atractius, posant en valor la cultura de la sostenibilitat i oferint la identificació i el respecte pels diferents elements que configuren el paisatge.

 


 

Museu de l’Ós (Isil)


La Casa de l’Ós dels Pirineus és un centre d'interpretació ubicat a Isil (Pallars Sobirà) que ens permet conèixer l'ós bru i la seva vida al Pirineu català. Situat a Casa Sastre d'Isil, s'ha convertit en el primer centre d'interpretació sobre aquest animal a Catalunya.

 

A la casa s'ha conservat la seva estructura original i, a més, s'ha creat un espai de publicitat molt innovador. Trobarem una exposició amb mòduls interactius que expliquen diversos aspectes de la vida dels óssos als Pirineus, la seva relació amb les persones i els esforços per a la seva conservació. Aquesta informació de l'exposició pot ser complementada amb itineraris guiats que es tenen inici en el mateix espai i que permetrà als visitants conèixer l'hàbitat d'aquests animals. El centre també permet la realització d'exposicions temporals directament vinculades amb el territori, la projecció de documentals al mini cinema sobre l'ós dels Pirineus i més disposa d'una botiga amb productes vinculats a l'ós dels Pirineus.

 

 


 

Museu de les Papallones (Ribera de Cardós)


El Museu de les Papallones de Catalunya és un museu que es troba en el poble de Ribera de Cardós, a la comarca del Pallars Sobirà.

Està dedicat a la mostra de totes les espècies de papallones catalanes i a donar coneixement de les seves relacions amb el medi i dels processos en què intervenen com a insectes que són.

 



Casa del Parc nacional (Espot)


A la Casa de Parc Nacional d'Espot, on trobem mapes del lloc, rutes predeterminades i totes les dades que vulguem conèixer. A més d'informació pràctica, en aquest museu podrem gaudir d'exposicions sobre diferents aspectes de parc, cursos especialitzats o d'una sala de projecció. 

 

 

Maig 12, 2020
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.