932 041 041

Raons per experimentar Espot

Espot, poble situat a la vall del riu Escrita, al Pallars Sobirà, i aïllat per la seva situació geogràfica, conserva per aquest fet el seu encant tradicionalment muntanyenc, amb una gran varietat cultural, natural i gastronòmica que enamora a qui el visita.

Heu anat? Si no, no us perdeu el nostre decàleg, no dubtareu ni un minut més en fer-ho!

 

1.Espot, de nom basc

 

 

Tant sembla que el temps no passi per Espot, que la seva etimologia ens trasllada a la època preromana. Segons l’etimòleg Joan Coromines, el topònim del poble pirinenc podria derivar del basc. La primera de dues hipòtesis refereix que el nom vindria de la unió de l’arrel “aitz” (penya o roca) amb “pe” (sota) és a dir, “sota la penya) en referencia a la seva ubicació. La segona hipòtesi, indicaria la unió de “ez” (no) i “potu” (junts, units), que ja descriuria l’existència, ja documentada al s. IX, de dos Espots, L’Obago i el Solau, “no units”.

 

2. Gaudeix de la neu a l’estació d’Espot Esquí, amb 50 anys d’història

 

 

L’estació palleresa, amb més de 20 kms esquiables, situada al bell mig de boscos frondosos de pi negre i precioses vistes de muntanyes de 3.000 m on els esquiadors de tots els nivells poden viure la seva afició, va fer l’any 2017 50 anys. La important data es va celebrar amb diversos actes commemoratius als que van assistir clients, autoritats de la comarca i de l’estació.

 

3. Descobreix l’únic Parc Nacional de Catalunya: Aigüestortes i Sant Maurici

 

 

 

Un dels factors més encantadors d’Espot i les seves proximitats és tal i com dèiem, el seu entorn natural, en el qual destaca el Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici, únic Parc Nacional de Catalunya. Els interessats en la fauna, la flora o la natura podran gaudir amb les excursions en 4x4 a l’Estany o el Centre d’interpretació, mentre que els amants del senderisme i la Muntanya, podran realitzar la famosa ruta de Carros de Foc o passar pels meravellosos refugis de Muntanya d’Amitges o Saborèdo, entre d’altres.

4. Endinsa’t al bosc i enfila’t fins a la talaia del Mirador del Coll de la Creu de l’Eixol o ves en raquetes de neu fins al Parc Nacional

Fes la ruta al voltant de l'estació d'Espot, sortint des de la cota 2000 de l'estació i arriba fins a la Creu de l'Eixol, un espectacular mirador del Pirineu i de la vall contigua a la de l'estació anomenada Quatre Pins. El recorregut és d’uns 3-4 km aprox.

 

5. Captiva’t per l’Art Romànic d’un poble amb més de mil anys d’història

El visitant d’Espot no es sent només meravellat per la bellesa de la seva natura, si no per la seva historia i arquitectura, que trasllada al passat. Visita l’església de Sant Llogaia, l’ermita de Sant Maurici, passeja pel pont romànic de l’Escrita i la Torrassa, la torre dels Moros i els barris de l’Obago i Solau, al casc antic del poble.

 

6. Els millors restaurants en un poble amb una oferta gastronòmica completa

 

 

La cuina pallaresa és un dels grans atractius d’aquesta zona. La cuina tradicional d’aquest territori es basa en els productes que ofereix la muntanya segons la temporada i els plats solen ser generosos. Sens dubte, la millor manera d'assaborir el Pallars Sobirà és tastar els productes locals: tot tipus de carn i embotits, formatges, iogurts, peix de riu, galetes artesanes, pa de llenya, mel, vins i la re nombrada sal de Gerri. 

 

7. L’après ski d’Espot: Descansa després d’un dia intens a pistes

Passar uns dies a Espot pot ser molt divertit però, què hi ha millor que arribar a l’habitació de l’hotel després d’un llarg dia d’esquí? Creiem que només pot ser superat per una bona sessió de spa. Descobreix alguns dels spas de la zona del Pallars Sobirà!

 

8. Visita el nucli poblat d’Estaís, poble veï d’Espot adherit al municipi

Estaís es un poble del terme municipal d’Espot, que comptava al 2011 amb la xifra de 24 habitants i 14 cases!  La seva arquitectura (en la qual destaca l’església parroquial de Sant Esteve) i carrers típics muntanyencs de pedra fan d’aquest poble un destí tranquil i encantador de descobrir.

 

9. Fes esports d’aventura en aigües tranquiles i braves al Pantà de la Torrassa i el Riu Noguera; a sols 7 km

El Pantà de la Torrassa i el Riu Noguera, a més d’oferir unes precioses vistes i l’oportunitat de gaudir d’un moment de pau al bell mil de la natura, també ofereixen un munt d’activitats d’aventura per fer: ràfting, kayaking, descens de barrancs, hidrospeed, canoes i molt més. No us ho perdeu!

 

 

 

Febrer 14, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.